Dijkbewoners Berkel en Rodenrijs bedankt voor geduld bij dijkverbetering

Dit nieuwsbericht is verlopen.
3 december 2018, 15.58 uur
Dijkbewoners Berkel en Rodenrijs

De dijkophoging aan de Leeweg in Berkel en Rodenrijs is dinsdag 27 november feestelijk afgerond. De afgelopen 6 jaar heeft het Hoogheemraadschap Delfland alle dijken die te laag waren langs de hoofdvaarten in Berkel en Rodenrijs verstevigd en opgehoogd. Wethouder Simon Fortuyn en hoogheemraad Marcel Houtzager hebben de dijkbewoners bedankt voor hun geduld en betrokkenheid.

De werkzaamheden aan de dijk waren nodig omdat de bodem in Berkel en Rodenrijs ongeveer 1 tot 2 centimeter per jaar daalt en het waterpeil in de vaart gelijk blijft. Om wateroverlast te voorkomen moesten de dijken worden opgehoogd. Omdat de tuinen van de bewoners langs de vaart voor een groot deel op de dijk liggen, zijn deze letterlijk op de schop gegaan. Dat is ingrijpend en gaf tijdelijk een hoop ongemak. Maar, voor de komende 10 jaar zijn de inwoners in de laaggelegen polder van Berkel weer beschermd door de dijk.

Het werken aan de dijk is nooit klaar. De volgende fase is het ophogen van de dijk waar de weg op ligt en dit wordt in samenwerking met de gemeente Lansingerland gerealiseerd.