Commissaris van de Koning Jaap Smit op bezoek bij gemeente Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 november 2021, 16.07 uur

Op woensdag 24 november 2021 bracht Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, een werkbezoek aan de gemeente Lansingerland. De commissaris deed dat in zijn rol van Rijksheer, de vertegenwoordiger van de Rijksoverheid in de provincie. Burgemeester Pieter van de Stadt ontving de commissaris op het gemeentehuis in Bergschenhoek. Vanwege de geldende coronamaatregelen vond het hele bezoek in de raadzaal op het gemeentehuis plaats.

Commissaris Smit gaat in zijn rol van Rijksheer regelmatig op werkbezoek bij de gemeenten in zijn provincie Zuid-Holland. Zo blijft hij op de hoogte van waar een gemeente aan werkt, hoe dat verloopt en wat er speelt en leeft in de lokale samenleving. Het programma van Lansingerland bestond uit drie gespreksronden waarin de commissaris telkens met andere gesprekspartners sprak.

Na een ontmoeting met het college van burgemeester en wethouders trad de Commissaris in gesprek met vijf maatschappelijke organisaties met sterke wortels in Lansingerland. Met vertegenwoordigers vanuit de politie, de ondernemers, de lokale kerkgemeenschap en twee experts op het gebied van ouderenzorg en jongerenwerk sprak hij over veiligheid en de effecten van corona op de Lansingerlandse samenleving. Aansluitend volgde een discussie met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad over de stevige ruimtelijke en economische opgaven, en het belang van samenwerking en overleg tussen gemeente en provincie.

Kistje met streekproducten

Als dank voor zijn komst naar de gemeente ontving de Commissaris een veilingkistje met lokale producten waar we trots op zijn, zoals groente, fruit, honing, boerderijkaas en bloeiende orchidee van het bedrijf Anturia uit het Horti Science district. De Commissaris schonk de burgemeester op zijn beurt een rijkelijk bewerkte landkaart van de gemeente.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Het was een plezierig bezoek in een open en ontspannen sfeer.  We hebben de commissaris een goed beeld kunnen geven van onze trots ‘Home of Horti Science’ en de ontwikkelingen binnen Lansingerland.”

Commissaris Jaap Smit: ”Het is goed om te merken dat Lansingerland het belang onderschrijft van samenwerking in de metropoolregio Rotterdam en Den Haag. Alleen gezamenlijk kun je de grote opgaven op het gebied van wonen, werken, natuur en recreatie aanpakken.”