Circulaire initiatieven in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 maart 2024, 09.32 uur

Deze week is het de Week van de Circulaire Economie. Dat vinden wij een mooi moment om verschillende initiatieven in Lansingerland in het zonnetje te zetten!

Repair Café

De vrijwilligers bij het Repair Café helpen u graag om uw product weer aan de praat te krijgen. Zo repareren ze elektronische apparaten, textiel en kleine meubels.

Houtbank Lansingerland

De Houtbank Lansingerland geeft o.a. workshops waarin mensen zelf iets kunnen maken met gebruikt hout. Zo laten zij mensen kennis maken met circulariteit en hergebruik van materiaal.

Kledingbank Lansingerland

Kledingbank Lansingerland wil mensen met een minimaal inkomen helpen door het aanbieden van kleding. Zij doen dat door kleding en textiel in te zamelen en deze vervolgens te verdelen onder de mensen die het nodig hebben.

Kringloopwinkel RataPlan

Bij RataPlan bent u van harte welkom om lekker te komen winkelen of om spullen te doneren. De kringloopwinkel is qua inrichting overzichtelijk en ruimtelijk ingericht per artikelgroep.

Aansluiten bij het Circulair Ambachtscentrum?

Binnen Lansingerland wordt er druk gewerkt aan een circulair ambachtscentrum. In een circulair ambachtscentrum werken verschillende partijen samen aan méér hergebruik en minder afval. Bijvoorbeeld door het repareren van kapotte apparaten of het maken van producten van restmateriaal.

Kent u een lokaal initiatief die zich ook hierbij zou willen aansluiten? Dat kan! Stuur dan een mail naar afval@lansingerland.nl.

Foto: Repair Café Lansingerland