Burgemeester reikt onderscheidingen uit tijdens lintjesregen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 april 2023, 13.24 uur

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft op woensdag 26 april tijdens de Lintjesregen aan maar liefst vijftien Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dertien inwoners van Lansingerland werden Lid in de Orde van Oranje Nassau. Twee gelukkigen zijn sinds woensdag Ridder. Een decorandus, de heer A. Aarouss, kon er helaas niet bij zijn. Hij is vanmorgen telefonisch geïnformeerd over zijn onderscheiding door de burgemeester. De officiële uitreiking zal op een ander moment alsnog plaatsvinden.

Burgemeester Pieter van de Stadt heeft lintjes uitgereikt aan:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

 • De heer A. Aarouss
 • De heer N. El Amiri
 • De heer H.C. van den Bulk
 • Mevrouw J.M.W. van der Burg-in ’t Veen
 • De heer B.H.M. Degenkamp
 • De heer drs. E.R. Kampinga
 • Mevrouw P. van der Meulen-de Geus
 • Mevrouw G.J. Muus-Veltoven
 • De heer J.P.M. Prins
 • De heer A.M. Serbout
 • Mevrouw L. van Leeuwen-van Gelder
 • De heer D.J. Uittenbogaard
 • De heer J. de Vos

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 • De heer L.W. de Jong
 • De heer drs. H. van Leeuwen

Gefeliciteerd met jullie onderscheiding!

De heer A. Aarouss

De heer Ali Aarouss is sinds 2000 betrokken bij Moskeevereniging El-Fath, waar hij vanaf 2002 penningmeester is geworden. Hij wordt gezien als een pilaar van de moskee die alles en iedereen bij elkaar houdt. Met de grootste voorzichtigheid beheert hij de verenigingsgelden.

De heer N. El Amiri

De heer Noureddine El Amiri is twintig jaar actief bij Islamitisch Cultureel Centrum Lansingerland en inmiddels secretaris. Als woordvoerder van de Islamitische gemeenschap in Lansingerland gaat hij met gemak en respect het gesprek aan met kritische journalisten en hij nodigt ‘bezorgde’ dorpsgenoten uit in de moskee om in gesprek te gaan met elkaar.

De heer H.C. van den Bulk

Al bijna 45 jaar is de heer Van den Bulk bestuurlijk actief bij Muziekvereniging Helicon. Ook heeft hij zich enorm ingezet voor voetbalvereniging TOGB. Leider van jeugdteams, chauffeuren of bardienst. Hij wordt gezien als een verbindingsman, omdat hij jongens uit verschillende milieus samenbrengt. Daarnaast is de heer van den Bulk penningmeester van zowel de Parochie Christus Koning, de Historische Vereniging als de Zonnebloem in Berkel en Rodenrijs.

Mevrouw J.M.W. van der Burg-in ’t Veen

Mevrouw Van der Burg heeft samen met haar man pleegkinderen opgevangen. Ook heeft zij veel gedaan voor de kerk. Vooral op muzikaal gebied als organist en dirigent. Tien jaar lang werkte mevrouw van der Burg voor de SOS telefonische hulpdienst, waarbij ze ongeveer 3.800 gesprekken voerde. Vanaf 2015 is ze voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen. In coronatijd belde ze samen met anderen wekelijks leden om te vragen hoe het met ze ging en om vereenzaming te voorkomen.

De heer B.H.M. Degenkamp

Al dertig jaar zorgt de heer Degenkamp samen met zijn vrouw voor zwerfkatten. Sinds twintig jaar hebben zij samen Stichting Zwerfkatten Rijnmond opgericht. De heer Degenkamp verzorgt de financiën en werkt mee aan het beleid en de uitvoering. In de loop der jaren heeft de stichting meer dan 28.000 zwerfkatten een beter bestaan gegeven. Op dit moment zijn er zo’n 80 vrijwilligers en 5 (parttime) betaalde medewerkers.

De heer L.W. de Jong

De heer de Jong is vrijwilliger en bestuurlijk actief bij Sparta. Hij was onder andere actief betrokken bij de bouw van Het kasteel en de verhuizing van cricket en rugby. Daarnaast wordt hij gezien als ambassadeur van de cricketsport in Nederland.

De heer drs. E.R. Kampinga

De heer Kampinga is twee periodes Gemeenteraadslid voor de VVD geweest. Tevens is hij bestuurlijk actief als secretaris bij Stichting Hospice Lansingerland en voorzitter van VvE Kerksingel Berkel en Rodenrijs. Daarnaast biedt de heer Kampinga huiswerkbegeleiding aan voor middelbare scholieren, waarbij hij kinderen van gezinnen met een kleine beurs belangeloos of tegen een marginale onkostenvergoeding ondersteunt.

Mevrouw P. van der Meulen-de Geus

De betrokken mevrouw Van der Meulen is naast 50 jaar trouwe dienst in de zorg ook vrijwilliger voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast is mevrouw van der Meulen ook bestuurlijk actief geweest bij de Anne Frankschool en de tennisvereniging in Bleiswijk.

Mevrouw G.J. Muus-Veltoven

In De Rustenburg hielp mevrouw Muus demente bewoners met eten geven in de rol van voedingsassistent en bij De Wilgenborgh werkt ze, bijna dagelijks, als vrijwilliger om voor ouderen te zorgen. Daarnaast maakt mevrouw Muus deel uit van de cliëntenraad om de ouderen te vertegenwoordigen.

De heer J.P.M. Prins

De heer Prins is al meer dan 45 jaar actief bij de Onze Lieve Vrouw Visitatie te Bleiswijk. In het zangkoor, als bestuurslid én als dirigent van het jongerenkoor. Hij is zelfs tuinman van de pastorietuin. Daarnaast is de heer Prins al bijna vijftien jaar mantelzorger voor een hulpbehoevende vrouw die hij dagelijks bezoekt.

De heer A.M. Serbout

Al dertig jaar is de heer Abdeliah Mohamed Serbout actief bij de moskeevereniging El-Fath waar hij de voorzitter is. Hij wordt gezien als één van de grondleggers van een nieuw islamitisch cultureel centrum in Lansingerland.

Mevrouw L. van Leeuwen-van Gelder

In de jaren 90 is mevrouw van Leeuwen al gestart met hulp aan vluchtelingen in Berkel. Nu helpt ze bij de opvang van Oekraïners. Ze begeleidt een gezin voor Homestart. Ze helpt kinderen met bijles, is actief in commissies van de GKV Berkel en is al 10 jaar actief in de steunfractie ChristenUnie. Daarnaast heeft ze vrachtwagens vol materiaal verzameld en ingepakt voor de schoenendozenactie.

De heer drs. H. van Leeuwen

De heer van Leeuwen is meer dan 45 jaar docent en directielid op de Gereformeerde Scholengemeenschap Rotterdam geweest, waarbij hij zich heeft ingezet voor de veiligheid en acceptatie van LHTBI-ers binnen het gereformeerde onderwijs. Hij heeft een hele belangrijke bijdrage geleverd aan de inclusie en diversiteit binnen het onderwijs. Daarnaast heeft hij vrijwilligerswerk gedaan voor de plaatselijke ChristenUnie en bij de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt De Bron in Berkel en Rodenrijs.

De heer D.J. Uittenbogaard

De heer Uittenbogaard is al bijna 20 jaar dé klusjesman bij Huize Sint Petrus, manusje van alles bij Middin Poortwerk. Daarnaast is hij bij de 3B-Bus al ruim 10 jaar de chauffeur voor ouderen en mensen met een beperking. Ook is hij dirigent van het Shantykoor IJgenweiss.

De heer J. de Vos

De heer de Vos is naast bestuurder ook trainer van de ‘Jan de Vos groep’ bij Atletiekvereniging PAC. Hij organiseert marathonreizen over hele wereld en is de steun en toeverlaat voor duizenden lopers. Daarnaast loopt hij zelf voor goede doelen. Ook organiseert de heer de Bos gelukswandelingen, dat zijn wandelingen voor kwetsbare ouderen van verzorgingshuis Laurens. Twee keer per week maakt hij onvergetelijke wandelingen in Rotterdam.

Burgemeester reikt extra onderscheiding uit

Burgemeester van de Stadt reikte woensdag nog een extra onderscheiding uit. De heer mr. F. van Schaik werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Schaik is woonachtig in Rotterdam. Het zwaartepunt van zijn activiteiten ligt echter in deze gemeente vooral vanwege zijn jarenlange inzet bij o.a. Hospice Lansingerland. Vandaar dat hij de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Lansingerland ontving.