Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in uw leefomgeving

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 november 2022, 13.08 uur

Bent u benieuwd naar aangevraagde omgevingsvergunningen bij u in de buurt? Of wilt u weten welke lokale regels gelden in Lansingerland? Als gemeente publiceren wij deze op de website Officiële Bekendmakingen. Zo kunt u op de website van Officiële Bekendmakingen wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. U kunt op de website onder andere zoeken op soort bekendmaking, naam van gemeente, publicatiedatum en bekijken welke vergunningen er in de omgeving zijn verstrekt.

Ontvang berichten over uw buurt

Via de website Overheid.nl kunt u zich aanmelden voor een e-mailservice. De service bekijkt elke dag of er officiële bekendmakingen zijn in uw omgeving. Deze berichten worden dan automatisch naar u doorgestuurd. Afhankelijk van de overheidsorganisaties en de berichttypen die u hebt gekozen, ontvangt u gemiddeld één keer per week een e-mail.

E-mailservice instellen

Bij het aanmelden voor de e-mailservice kunt u verschillende instellingen kiezen. Nadat u uw e-mailadres, postcode en eventueel huisnummer hebt opgegeven, bepaalt u uit welk gebied rondom uw adres u updates wilt ontvangen. Op een kaart wordt de grootte van het gekozen gebied getoond.

Vervolgens stelt u in welke categorie berichten u wilt ontvangen. Berichten uit de categorie ‘Rondom een adres’ hebben betrekking op een specifiek adres. Berichten uit de categorieën ‘Voorlichting’ en ‘Voorschriften & beleid’ hebben betrekking op de hele gemeente. ‘Bestemmingsplannen’ kunnen betrekking hebben op een adres of op de hele gemeente.

Als laatste bepaalt u van welke overheidsorganisaties u berichten wilt ontvangen. Als u tevreden bent over uw instellingen dan kunt u zich aanmelden. Na aanmelding krijgt u ter bevestiging een e-mail toegestuurd. Uiteraard kunt u zich op elk gewenst moment afmelden voor deze service. Dat doet u door te klikken op ‘Berichten over uw buurt’ vanuit de e-mail die u ontvangt van de e-mailservice.