Blauwalg in Bleiswijkse Zoom

Dit nieuwsbericht is verlopen.
30 augustus 2019, 13.52 uur

Omgevingsdienst Midden-Holland waarschuwt voor blauwalg in de Bleiswijkse Zoom. Blauwalg kan huidirritatie en maag-/darmklachten veroorzaken.

Zwem alleen in natuurwater wat schoon en veilig is. Op www.zwemwater.nl kunt u per locatie zien of u veilig kunt zwemmen of dat er een negatief zwemadvies is afgegeven. Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de zwemwatertelefoon via telefoonnummer 0800-9036.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werkt samen met het Recreatieschap Rottemeren en de gemeente Lansingerland aan een verbeterplan voor de (zwem)waterkwaliteit. De planning is dat het project 2 jaar duurt en in voorjaar 2021 gereed is.

Zwemwater app

Met de Zwemwater app kunt u precies zien waar u in uw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vindt u er ook andere handige weetjes zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid van de locatie en de aanwezigheid van horecagelegenheden. Via de kaart op de Zwemwater app vindt u snel een veilige buitenzwemplek bij u in de buurt. Download de Zwemwater app via de App Store of Google Play.