Berichten over uw Buurt

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 maart 2024, 09.00 uur

De gemeente neemt besluiten die van invloed zijn op uw leefomgeving. Om u digitaal actief te informeren over deze besluiten is binnenkort de e-mail service ‘Berichten over uw Buurt’ beschikbaar. U kunt dan (voorgenomen) besluiten in uw eigen buurt gemakkelijk en snel digitaal inzien. Deze e-mailservice van Overheid.nl is gratis.  

Voorbeelden van deze besluiten, ook wel bekendmakingen genoemd, zijn bij een gemeente aangevraagde en verleende vergunningen, bouwplannen en toevoegingen of wijzigingen in plaatselijke regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan een vergunning voor het verbouwen van een huis, het kappen van een boom of het houden van een buurtfeest. Het gaat bij de ‘Berichten over uw buurt’ e-mails over berichten rondom uw eigen woonadres. Maar u kunt ook een ander zelfgekozen adres doorgeven, bijvoorbeeld van uw vakantiewoning.

Bent u al bekend bij MijnOverheid?

Bent u 25 jaar of ouder en is uw e-mailadres al bekend bij MijnOverheid? Dan ontvangt u binnenkort een welkomstmail van ‘Berichten over uw Buurt’. U ontvangt daarna maximaal één keer per week een automatische e-mail van Overheid.nl met berichten rondom uw woonadres.

Aan- of afmelding

Meer informatie over ‘Berichten over uw Buurt’ en voor de aan- of afmelding van de berichtenservice vindt u op de website van Overheid.nl.