Bedenkt u de naam voor het nieuwe afvalbrengstation?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 april 2024, 14.30 uur

In 2025 opent de gemeente Lansingerland het nieuwe afvalbrengstation aan de Dorsvloerweg in Bergschenhoek. Wij vragen aan onze inwoners om mee te denken over een naam voor dit nieuw te bouwen afvalbrengstation. Heeft u een idee voor de nieuwe naam voor deze plek waar we samen zorgen voor meer hergebruik en waar we afval voorkomen? Doe dan mee aan de naamwedstrijd!

De nieuwe plek is niet te vergelijken met het huidige afvalbrengstation. Daarom heeft deze plek ook een nieuwe naam nodig, daarbij vragen wij uw hulp. Geef uw naam door via het inschrijfformulier ‘Naamwedstrijd nieuw afvalbrengstation’. U kunt uw naam doorgeven tot en met 8 mei 2024.

De winnende naam wordt vereeuwigd op de nieuwe locatie. En natuurlijk is de winnaar aanwezig bij de officiële opening.

Stimuleren van circulariteit

De nieuwe plek voor het afvalbrengstation is modern, veilig en gericht op het stimuleren van circulariteit. Het doel is om te zorgen dat er zoveel mogelijk grondstoffen gescheiden worden en zo min mogelijk gemengd afval overblijft.

Inwoners komen hier dus niet om hun afval te brengen, maar juist om grondstoffen te scheiden. Daar worden weer nieuwe producten van gemaakt. Er is ook een innamestraat voor spullen die nog goed hergebruikt kunnen worden, zoals meubels en speelgoed. Verder is er een multi-inzetbare ruimte waar educatielessen en workshops worden gegeven.