Aanmelden gratis schetsontwerp voor een groene tuin

Dit nieuwsbericht is verlopen.
30 januari 2023, 16.17 uur

Woont u in gemeente Lansingerland en wilt u uw versteende tuin veranderen in een groene tuin die hitte- en waterproof is? U kon zich aanmelden voor een gratis schetsontwerp voor uw tuin. Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor een gratis tuinadvies. De aanmeldingen zitten vol. Wilt u toch iets aan uw tuin doen? Kijk dan op de website van Steenbreek voor tips om uw tuin te vergroenen.

Wethouder Michiel Muis: “Een groene tuin houdt water vast, zodat niet al het regenwater direct in het riool verdwijnt. Bovendien is het in een groene tuin al snel 100 koeler dan in een tuin met veel bestrating en trekt meer vlinders en vogels. Met deze actie willen we een aantal inwoners helpen om hun tuin groener in te richten. Wij hopen daarbij natuurlijk dat zij hun buren en kennissen motiveren om ook de stap te zetten.”

Het klimaat verandert, wij dus ook!

Hoosbuien, langdurige droogte en extreem hoge temperaturen leiden steeds vaker tot overlast en schade. Door bebouwing en verharding stroomt het regenwater bovendien direct af naar het riool, in plaats van dat het wordt vastgehouden voor droge tijden. Door uw tuin te vergroenen, houdt u het waardevolle regenwater langer vast en stroomt het niet direct het riool in.

Gratis tuinontwerp

Op 18 maart gaan drie ecologisch tuinontwerpers aan de slag met het maken van tuinontwerpen in woonzorgcentrum De Stander, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek. U gaat naar huis met een tuinschets en groene, watervriendelijke ideeën voor uw tuin. De vrijwilligers van de lokale afdeling van Groei en Bloei komen in juni langs om de tuinen te beoordelen. De meest groene tuin ontvangt een ‘groene’ cadeaubon ter waarde van € 75,-. Deze actie is een initiatief van Klimaatkrachtig Delfland, Steenbreek Lansingerland, gemeente Lansingerland en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Aanmelden

Helaas is het niet meer mogelijk om u aan te melden voor een gratis tuinadvies. De aanmeldingen zitten vol. Wilt u toch iets aan uw tuin doen? Bekijk dan op de website van Steenbreek voor tips om uw tuin te vergroenen. Kijk voor meer inspiratie en tips op de website Klimaat Krachtig.