Aangepaste afvalinzameling en openingstijden tijdens Kerst en Oud & Nieuw

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 december 2023, 07.24 uur

Rond de feestdagen zijn de openingstijden van ons servicepunt in het gemeentehuis aangepast. Ook is er een aangepaste afvalinzameling. Tijdens kerst, op maandag 25 en dinsdag 26 december, is het servicepunt gesloten. Ook op nieuwjaarsdag, maandag 1 januari, kunt u niet bij het servicepunt in het gemeentehuis terecht. U kunt veel praktische zaken met ons regelen, zonder dat u naar het gemeentehuis hoeft te komen. Alle informatie vindt u op onze website.

Aangepaste afvalinzameling

Tijdens de kerstdagen wordt er geen afval ingezameld. Ook het afvalbrengstation is dan gesloten. Wordt uw afval normaal op maandag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag voor kerst, 23 december. Wordt uw afval normaal op dinsdag opgehaald? Dan verschuift dit naar de zaterdag na kerst, 30 december.

Ook op nieuwjaarsdag wordt geen afval ingezameld. Wordt uw afval normaal op maandag opgehaald? Dan verschuift dit naar zaterdag 6 januari. Het afvalbrengstation is op nieuwjaarsdag gesloten.

Afsluiting afvalbakken

  • De verzamelcontainers voor oud papier/karton, PMD, textiel en de GFT containers waar geen paslezer aanwezig is, zijn van 31 december vanaf 15.00 uur afgesloten. Op 1 januari gaan deze weer open.
  • De prullenbakken worden vanaf 27 december afgesloten en in de week van 2 januari geleidelijk weer geopend.
  • De prullenbakken in de centrumgebieden zijn tijdens winkeltijden geopend.
  • De Blipverts zijn van 29 december t/m 4 januari afgesloten.

Afvalwijzer en klantenservice Renewi

Kijk op MijnAfvalwijzer of de Afvalwijzer App voor uw inzameldagen. Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Renewi via telefoonnummer 010 44 54 199 of mail naar lansingerland@renewi.com.

Meldingen openbare ruimte doorgeven

Heeft u vragen of klachten over de openbare ruimte, bijvoorbeeld over kapotte straatverlichting, een omgewaaide boom of losse stoeptegels? Dan kunt u dit doorgeven via de app BuitenOpOrde. Is er sprake van een gevaarlijke situatie, neemt u dan contact op via telefoonnummer 010 800 40 00.