“Fijn om dit met een maatje te doen en niet alleen!”

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 november 2020, 09.00 uur

Zoekt u een maatje om samen iets te ondernemen, zoals boodschappen doen, een kopje koffie drinken, koken of een spelletje doen? Of zoekt u ondersteuning bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren? Het Tandem Maatjesproject van Humanitas koppelt vrijwilligers aan inwoners van alle leeftijden die op zoek zijn naar laagdrempelige ondersteuning, een luisterend oor of iemand om iets gezelligs mee te doen.

Enthousiaste reacties

Humanitas coördineert dit Tandem Maatjesproject en krijgt regelmatig enthousiaste reacties van zowel deelnemers als vrijwilligers. We delen graag twee ervaringsverhalen:

“Ik heb een maatje die ik echt nooit meer kwijt wil. Buiten dat we samen activiteiten ondernemen praten we over van alles en nog wat. Ze leert mij om de dingen anders te zien. Ook thuis zijn we creatief bezig of ze oefent traplopen met mij. Ik kijk iedere week met veel plezier naar haar uit. Ben blij dat het Maatjesproject bestaat en kan het iedereen aanraden, om wat voor reden dan ook. Ze doen heel goed werk. Dikke pluim!

“Als vrijwilliger haal ik veel plezier uit de wekelijkse bezoekjes aan mijn maatje. We drinken samen koffie en kletsen over allerlei alledaagse dingen, maar ook over zaken waar mijn maatje zich zorgen over maakt. We doen samen leuke dingen die een drempel kunnen zijn om er alleen op af te stappen. Ook doen we thuis leuke activiteiten of we maken een wandeling in de buurt. Kortom ‘t zijn altijd fijne uurtjes.”

Meer informatie?

Zoek je ook een maatje of wil je meer informatie? Schroom niet en neem contact op. Heb je interesse om iemand te ondersteunen als vrijwilliger of zoek je een uitdagende MBO /HBO stage? Neem dan ook contact op. Bel of mail naar de coördinator van het Tandem Maatjesproject Monica van den Akker via telefoon 06 – 35 11 86 18 of via e-mail: m.vandenakker@humanitas.nl. Meer informatie vind je ook op de website van Humanitas, onder de kopjes: Tandem Jeugd, Tandem Volwassenen en Tandem Ouderen.