Burgemeester Pieter van de Stadt: “Goed nieuws, maar we zijn er nog niet”

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 november 2020, 15.00 uur

Beste inwoners,

Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten en ons blijven houden aan de maatregelen.

Dat geldt natuurlijk ook voor mijzelf. Iemand in mijn naaste omgeving is onlangs positief getest op COVID-19. In afstemming met de GGD ben ik daarom preventief thuis in quarantaine. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik doe het graag. Zo bescherm ik iedereen om mij heen. Ik voel mij overigens goed en blijf vanuit huis aan het werk.

Als burgemeester ben ik uiteraard nauw betrokken bij inwoners en ondernemers uit onze kernen. En eerlijk is eerlijk, de rek en de energie begint er soms een beetje uit te raken. Tijdens de donkere dagen willen we vooral samen zijn, lang tafelen met familie en vrienden en gezelligheid organiseren. Dat begrijp ik goed. De plannen voor de kerstdagen zullen helaas nog even moeten wachten tot begin december. Dan beslist het kabinet welke maatregelen gelden rondom de kerstdagen en tijdens de jaarwisseling.

Gelukkig zie ik om me heen steeds meer creatieve manieren ontstaan om, weliswaar in klein verband en met anderhalve meter afstand, pakjesavond te vieren. Zelfs Skypen en Whatsappen met Sinterklaas kan tegenwoordig. Tekeningen van kinderen zijn uiteraard ook nog welkom. Zodra ik uit quarantaine ben, zorg ik dat alle nieuwe tekeningen bij Sinterklaas terecht komen. Onze winkeliers zetten zich ook in voor veilig en verantwoord winkelen. Ik moedig iedereen van harte aan om (online) lokaal te kopen, vermijd daarbij drukte en kies als dat mogelijk is voor rustigere momenten om inkopen te doen. Het landelijke advies om een mondkapje te dragen en om anderhalve meter afstand te houden blijft van kracht.

Beste Lansingerlanders, houd moed, wees creatief, houd je aan de maatregelen en blijf elkaar steunen. Al is het even met een belletje, een kaartje naar iemand die dat nodig heeft of denk ook aan de lokale horeca. Ondanks dat zij nog niet open mogen, kan je bij velen wel terecht voor het bestellen van heerlijke gerechten.

Pieter van de Stadt

Burgemeester gemeente Lansingerland