Klimaatadaptief schoolplein voor OBS Groenehoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 september 2020, 15.03 uur

Bij OBS Groenehoek in Bergschenhoek vierden ze op de eerste schooldag direct een feestje. De leerlingen en leerkrachten van de locatie Groeneweg namen een nieuw ‘groenblauw’ schoolplein in gebruik. Zo’n plein stimuleert kinderen om meer buiten te zijn, meer te bewegen en kennis te maken met de natuur. Dit kan goed zijn voor de concentratie en rust.

Groenblauwe schoolpleinen zijn klimaatadaptief: bij hitte geeft het groen verkoeling en schaduw. Ook zorgt het plein voor een betere opvang en afvoer van regenwater. Het nieuwe schoolplein van OBS Groenhoek is mede dankzij een (pilot)regeling van de gemeente Lansingerland gerealiseerd. Wethouder Ankie van Tatenhove en bestuurder Anke van Vuuren van de Scholengroep Holland openden samen het plein.

Pilot
In de zomervakantie is hard gewerkt om het schoolplein gereed te maken, zodat de leerlingen op de eerste schooldag meteen konden spelen op hun nieuwe plein. Na evaluatie van de pilot verkent de gemeente de inzet en de mogelijkheden om meer regelingen voor groene, klimaatvriendelijke schoolpleinen beschikbaar te stellen.