Blauwalg in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 juni 2020, 13.14 uur

In de waterspeeltuin aan de Gruttostraat in Bleiswijk is blauwalg geconstateerd. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst en de waterkwaliteit wordt goed in de gaten gehouden. De gemeente Lansingerland laat op meerdere speellocaties met water metingen uitvoeren.

Gezondheidsklachten

Contact met water met blauwalg kan verschillende gezondheidsklachten veroorzaken, waaronder irritatie van de huid of ogen, hoofdpijn en maag- en darmklachten. Is uw kind in aanraking geweest met blauwalg, spoelt u uw kind dan goed af onder de douche.

Door het warme weer is er de komende dagen een verhoogde kans op blauwalg, houd daarom de waarschuwingsborden goed in de gaten.

Blauwalgen zijn moeilijk te herkennen met het blote oog. Ze zijn alleen zichtbaar als ze verfachtige drijflagen vormen met een groene, blauwe of zelfs paarsige kleur. Contact met het water uit plassen en sloten met blauwalg wordt afgeraden voor mens en dier.

Vragen over blauwalg

Heeft u vragen over blauwalg of wilt u blauwalg melden? Neem dan contact op met de afdeling Beheer via 14010 of via de Buiten op orde app.

Veilig zwemmen?

Wilt u zien waar u veilig kunt zwemmen? Op de website Zwemwater.nl kunt u per locatie zien wat het zwemadvies is. U kunt de Zwemwater-app gebruiken om controleren waar u veilig kunt zwemmen. Download de Zwemwater-app via de App Store of Google Play.