(Nood)opvang, ook in de meivakantie

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 april 2020, 14.09 uur

Ouders met een cruciaal beroep die geen oplossing hebben voor opvang van de kinderen kunnen gebruik maken van noodopvang. Noodopvang wordt zowel verzorgd door de scholen als door de kinderopvangorganisaties. Ook als u normaal geen gebruik maakt van kinderopvang. Wanneer en hoe kunt u gebruik van maken van noodopvang?

Cruciale beroepen

Als u een cruciaal beroep uitoefent, kunt u gebruik maken van noodopvang. Vraagt u zich af of uw beroep cruciaal is, kijk dan op de website van de Rijksoverheid.

Kinderen jonger dan 4 jaar

Gaat uw kind al naar de kinderopvang of een gastouder, dan maakt u misschien al gebruik van noodopvang. Is dat nog niet het geval, dan kunt u zich richten tot uw kinderopvangorganisatie of gastouder. Deze noodopvang gaat in de meivakantie gewoon door. Gaat uw kind nog niet naar een kinderopvangorganisatie, dan kunt u navragen wat de mogelijkheden zijn bij een Lansingerlandse opvang naar keuze.

Schoolgaande kinderen

U kunt zich voor noodopvang melden bij de school van uw kind. De scholen hebben ook over opvang in de meivakantie gecommuniceerd. Die vakantieopvang van basisscholen wordt geregeld via de BSO’s. Maakt u nu gebruik van noodopvang via school, maar heeft u nog niets gehoord over de meivakantie? Dan raden wij u aan om zelf contact op te nemen met de school om dit na te vragen.

Opvang in de avond en de nacht

Heeft u in een cruciaal beroep en moet u ’s avonds of ’s nachts werken en kunt u de opvang niet zelf regelen? Er is tijdelijk 24-uursopvang in Lansingerland. Om daar gebruik van te maken kunt u een e-mail sturen naar 24uursopvang@lansingerland.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.