Hulde aan alle zorgmedewerkers

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 april 2020, 13.51 uur

In een uitzending van RTV Rijnmond spreken nabestaanden met lof over de medewerkers van de Oranjehoeck. Hartverwarmend in deze moeilijke tijd. Een tijd waarin we niet in staat zijn om afscheid te nemen en te rouwen op de manier zoals daar behoefte aan is.

Eerder deze maand werd bekend dat verpleeghuis Oranjehoeck hard is getroffen door het coronavirus. Ondanks de genomen maatregelen van het RIVM en de GGD raakten bewoners en personeel besmet met het coronavirus. Een groot aantal van de besmette bewoners is overleden en dat heeft grote impact op de familie en naasten, bewoners, het zorgpersoneel en omwonenden.

Het verdriet is groot en de zorginstelling van Laurens geeft zo goed mogelijk aandacht en invulling aan het bieden van hulp en steun bij de rouwverwerking.

Voor de medewerkers is er speciale begeleiding om te kunnen omgaan met het verlies en hen te ondersteunen zodat zij met zorg en aandacht hun werk kunnen blijven doen.

Voor de mensen die daar behoefte aan hebben is hulp en ondersteuning beschikbaar voor troost en steun in deze moeilijke tijd. Mocht u behoefte hebben om met iemand te praten, dan zitten er mensen klaar om naar u te luisteren. U kunt hiervoor contact opnemen met Lansingerland voor elkaar via 010 522 55 45 of info@swsl.nl. Wilt u liever anoniem bellen, dan kan dat ook via de luisterlijn: 0900-0767.

De bewoners die op dit moment in de Oranjehoeck verblijven, hebben geen ziekteverschijnselen en gelukkig zijn er ook weer mensen beter geworden en teruggekeerd naar hun vertrouwde omgeving. Hun gezondheid wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het zorgpersoneel.