Lansingerland voor elkaar: het loket voor vraag én aanbod vrijwillige hulp

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 april 2020, 10.29 uur

Wilt u hulp bieden? Bent u op zoek naar hulp of kent u iemand die hulp nodig heeft? Met ‘Lansingerland voor elkaar’ is er nu één centraal loket in Lansingerland waar vraag en aanbod van vrijwillige hulp samenkomen. De coördinatie is in handen van Welzijn Lansingerland die voor de match van de hulpvraag en het vrijwillige hulpaanbod zorgt.

De partijen die hierin samenwerken zijn Welzijn Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Diaconaal Platform Lansingerland, Bibliotheek Oostland, de gemeente Lansingerland en diverse andere organisaties en initiatieven in Lansingerland.

Wethouder Welzijn Ankie van Tatenhove: “Door de coronacrisis is er een sterke toename van hulpvragen en hulpaanbod merkbaar. Dit heeft ertoe geleid dat de diverse organisaties op het gebied van hulp en ondersteuning hun krachten hebben gebundeld. Met ‘Lansingerland voor elkaar’ hebben we voor inwoners nu een duidelijk en herkenbaar loket in Lansingerland waar de match plaatsvindt van hulpvraag en vrijwillige hulp door betrouwbare hulporganisaties. Het is een duurzame samenwerking die zich de komende tijd verder zal ontwikkelen en bijdraagt aan goede vrijwillige hulp en ondersteuning in Lansingerland!”

Contact

‘Lansingerland voor elkaar’ is bereikbaar via onderstaande contactgegevens:

De organisaties werken aan een website ‘Lansingerland voor elkaar’, met gebundelde informatie en verhalen uit de praktijk.