Wat zijn volgens u de culturele hotspots in Lansingerland?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 juli 2019, 13.30 uur

In Lansingerland is meer te zien en te beleven dan mensen soms denken. Deze gemeente kent veel mooie en interessante plekken met een verhaal. Denk daarbij aan kunst en architectuur, de historie, de glastuinbouw en pareltjes in de natuur. Maar ook een plek in Lansingerland met een opvallend verhaal kan onderdeel uitmaken van ons culturele erfgoed. Eigenlijk woont u op een soort expositieterrein met verschillende culturele hotspots: EXPO Lansingerland. Wat is voor u zo’n plek? Waar bent u trots op en wat laat u zien aan uw bezoek?

Planvorming kunst en erfgoed in de openbare ruimte

Bijzondere plekken en verhalen versterken onze Lansingerlandse identiteit. In EXPO Lansingerland koesteren we ons erfgoed en zoeken we naar mogelijkheden om deze verhalen en plekken in kaart te brengen. Hiervoor zijn we op zoek naar input. Wat vindt u van de kunst en erfgoed in de openbare ruimte in deze gemeente? Wat is volgens u dé culturele hotspot of ontbreekt er misschien nog iets? Waar staat de gemeente bekend om? Wat zou u anderen vertellen over het heden of het verleden? Kom het ons vertellen!

Lansingerlandkaart in het gemeentehuis

Vanaf 4 juli staat er een kaart van Lansingerland van 16 m2 in de hal van ons gemeentehuis. Bij deze Lansingerlandkaart kunt u uw verhaal vertellen, plekken aanwijzen en tips delen. De makers van de kaart gaan met u in gesprek en halen op deze manier het culturele gedachtegoed op dat onder onze inwoners leeft.

U kunt uw input geven op de volgende momenten:

  • Donderdag 4 juli van 12.00 tot 20.00 uur
  • Donderdag 11 juli van 14.00 tot 20.00 uur
  • Woensdag 17 juli van 12.00 tot 18.00 uur
  • Donderdag 18 juli van 14.00 tot 20.00 uur

Denkt u mee?

Denkt u mee over kunst en erfgoed in onze openbare ruimte? Kom naar het gemeentehuis en ga het gesprek aan. Onder de deelnemers verloten we kaarten voor het culinaire muziekfestival Opperdepop in september! Begin 2020 presenteren we het uitgewerkte plan voor EXPO Lansingerland aan de raad.