Officiële opening station Lansingerland-Zoetermeer

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 april 2019, 16.54 uur

Station Lansingerland-Zoetermeer is bijna klaar! Op vrijdag 17 mei opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven het station officieel. Op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur kan iedereen het nieuwe station komen bekijken tijdens de open dag. Met rondleidingen en activiteiten op het viaduct is er veel te beleven en te zien. Vanaf zondag 19 mei wordt het station volledig in gebruik genomen. RandstadRail-lijn 4 gaat dan halte Lansingerland-Zoetermeer aan doen.

Ook komen er vanaf 19 mei meer bussen bij het station. Buslijn 170 gaat zes keer per uur bij het station halteren. Verder kunnen reizigers met de buslijnen 173, 177, 383 en 381 van en naar het station reizen.

Afronding werkzaamheden

Tot aan de opening wordt er nog gewerkt aan het station. Dit betekent dat een aantal trappen nog afgesloten blijft en de huidige looproutes nu en dan wijzigen. Na de opening zijn er nog wat restpunten, die vanaf dan worden opgepakt. Ook wordt dan gestart met de plaatsing van een busabri op het busplein aan de zuidzijde van het station. Verder worden nog zonnepanelen geplaatst boven de P+R aan de noordzijde van de A12, maar ook op de – nog te plaatsen – overdekte fietsenstallingen aan de zuidzijde van het station.