Wethouders openen Week van het Geld

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 maart 2019, 14.53 uur

De wethouders Kathy Arends, Albert Abee en Simon Fortuyn hebben maandag 25 maart op drie basisscholen in Lansingerland De Week van het Geld geopend. Bij de basisscholen De Boterdorp, Prinses Maxima en De Anne Frankschool draait het dan de hele week om geld.

De scholen spelen een prominente rol bij de activiteiten die in deze Week van het Geld worden gehouden op scholen in Lansingerland.
In de Week van het Geld wordt kinderen geleerd hoe ze goed met geld om kunnen gaan. Een goede financiële opvoeding is belangrijk om later zelfstandig onderdeel te zijn van de samenleving. Veel volwassenen die in financiële problemen zitten, geven aan dat hen nooit is geleerd hoe ze met geld om moeten gaan. Dus is het ook met geld: jong geleerd, oud gedaan!

Het thema van de Week van het Geld is dit jaar: Ben jij een held met geld? De leerlingen worden op een speelse manier uitgedaagd om te kiezen voor een profiel: ben jij een big spender of een spaarder?

Tijdens de Week van het Geld zijn er op diverse scholen tal van activiteiten om leerlingen bewust te maken hoe om te gaan met geld.
Meer informatie over de Week van het Geld is te vinden op de website: www.weekvanhetgeld.nl