Inrichting chillplek The Point gepresenteerd

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 maart 2019, 14.48 uur

Donderdag 21 maart is tijdens een inloopbijeenkomst de nieuwe inrichting rondom de chillplek bij jongerencentrum The Point gepresenteerd. De jongeren gingen samen met omwonenden, Jeugd- en Jongerenwerk, de Politie en de gemeente met elkaar in gesprek.

De omgeving van deze plek wordt groener en vriendelijker ingericht. Omdat dit een gezamenlijk project is, worden ook de werkzaamheden gezamenlijk uitgevoerd. Zaterdag 13 april gaan jongeren, mensen vanuit de gemeente en omwonenden de beplanting volgens ontwerp aanbrengen. Er wordt afgesloten met een gezellige BBQ voor degene die hebben meegeholpen. Enthousiast geworden? Buurtbewoners en jongeren of andere die zich betrokken voelen, kunnen zich nog aanmelden bij Jongerencentrum The Point of via maarten.soeteman@lansingerland.nl.

Spel- en gedragsregels

Ook is met de jongeren en omwonenden een aanzet gedaan voor spel- en gedragsregels voor de chillplekken. Afspraken over gebruik van de plek, o.a. tot hoe laat en op welke manier wij met elkaar omgaan. Deze spelregels werken wij uit en plaatsen wij op de aangewezen plekken. De eerste aangewezen chillplekken zijn te vinden bij het skatepark in het Annie M.G. Schmidtpark, bij de voetbalkooi op de Boterdorpseweg en bij The Point in Bergschenhoek en op de Götzenhainsingel te Bleiswijk nabij Pecto’s.

Vragen?

Heeft u vragen over de inrichting en het ontwerpproces van de chillplek nabij de Point en de andere 3 plekken, dan kunt u contact opnemen met Maarten Soeteman, projectleider Inrichting Openbare Ruimte. Heeft u vragen over het aanwijsbesluit van de eerste 4 plekken en vervolg toekomstige plekken, dan kunt u contact opnemen met Alexander Haan, beleidsadviseur Sociaal Domein.