Een tweede leven voor uw matras!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 januari 2019, 16.03 uur

Wist u dat uw matras gerecycled kan worden tot onder andere isolatiemateriaal en opvulmateriaal voor in meubels? Door uw oude matras naar het Afvalbrengstation te brengen, kan het matras gerecycled worden. Het is dan wel van belang dat het matras droog en niet vervuild is.

Hoe wordt een matras gerecycled?

In de fabriek worden de containers gelost, waarna de matrassen het recyclingproces in gaan. Een ingebouwde metaaldetector scant de matrassen. Matrassen met en zonder metalen binnen vering volgen elk een eigen recyclinglijn. Vervolgens wordt het matras ingezaagd, waarna het textiel wordt verwijderd. Het textiel wordt apart gehouden, in balen geperst en hergebruikt in de textielindustrie.

Het metaal wordt als aparte afvalstroom afgezet in de metaalindustrie. Wat dan nog overblijft is het schuim van het matras. De verschillende soorten schuim worden weer gebruikt in bijvoorbeeld de meubelindustrie als opvulmateriaal, in ondertapijt en isolatieplaten.

Wilt u ook zien wat er met uw matras gebeurt nadat u het heeft ingeleverd bij het Afvalbrengstation? Bekijk hieronder het filmpje van het recyclingproces.

Wie recyclet matrassen van Lansingerland?

RetourMatras is de organisatie die het recyclen voor Lansingerland regelt. Zij halen bij het Afvalbrengstation aan de Bosland de matrassen op en brengen ze naar hun fabriek in Alphen aan den Rijn.