Tweede locatie voor langdurige opvang voor mensen uit Oekraïne aangewezen

Gemeente Lansingerland biedt opvang aan ontheemde Oekraïners. De Langdurige Opvang Oekraïners (LOO) aan de Sporthoeklaan in Bergschenhoek wordt vanaf de zomer (2023) bewoond. De urgentie om ontheemde mensen op te vangen voor een langere tijd, is onverminderd hoog. Dagelijkse komen er nog mensen uit Oekraïne ons land binnen, die op de vlucht zijn voor de oorlog. Ook bij zijn er veel mensen die met spoed een tijdelijke woonruimte zoeken (zogenaamde spoedzoekers).

De gemeenteraad heeft eerder besloten dat er twee decentrale locaties komen voor opvang van ieder 100 tot 150 Oekraïners in onze gemeente. Naast de locatie in Bergschenhoek is er een geschikt terrein gevonden aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd dat de Noordeindseweg is aangewezen als locatie voor tijdelijke woningen. Ze zijn daarbij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op woensdag 28 juni. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij meer over de stand van zaken, het proces en beantwoorden wij vragen. Daarnaast luisteren wij naar de aandachtspunten en ideeën van omwonenden bij het vervolgtraject.

Het zoekgebied kunt u ook via Google Maps bekijken.