Deze pagina is verlopen.

Informatie over kerstbomeninzameling

Uw kerstboom is geld waard! Wij halen dit jaar weer op afspraak kerstbomen thuis op, maar alleen bij 25 bomen of meer. Wij hanteren een bedrag van € 0,50 per kerstboom. Heeft u of uw kind meer dan 25 kerstbomen opgehaald? Dan kunt u een afspraak maken voor donderdag 4, vrijdag 5 of zaterdag 6 januari 2024. De inwoner met het hoogste aantal kerstbomen wordt door de gemeente in het zonnetje gezet!

De kerstboominzameling geldt alleen voor inwoners. De inzameling geldt niet voor bedrijven of handelaren in kerstbomen. Zij moeten zelf voor de afvoer van hun kerstbomen zorgen.

Aanmelden voor inzameling

Aanmelden was mogelijk tot en met dinsdag 2 januari 2024. Meldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.

Minder dan 25 kerstbomen

Heeft u slechts een enkele kerstboom? Dan kunt u deze aanbieden bij de eerste Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) ophaalronde van 2024. Via MijnAfvalwijzer kunt u zien wanneer deze is. Zorg ervoor dat u de kerstboom veilig bij een verzamelcontainer legt.

Heeft u een minicontainer GFT aan huis? Uw kerstboom mag niet in uw minicontainer. U kunt de kerstboom los naast uw minicontainer aanbieden op de dag van de eerste inzamelronde voor GFT in 2024. Renewi zamelt de kerstbomen apart in. Het is ook mogelijk om uw kerstboom in te leveren bij het afvalbrengstation.

Heeft u een afvalpas? Leg uw kerstboom dan naar de dichtstbijzijnde GFT container. Renewi zamelt de kerstbomen in tot uiterlijk eind januari 2024.

Veelgestelde vragen

Aanmelden was mogelijk tot en met dinsdag 2 januari 2024. Meldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen.

U kunt van woensdag 27 december 2023 t/m dinsdag 2 januari 2024 een afspraak inplannen. Meldingen na deze datum worden niet meer in behandeling genomen. De ophaaldagen zijn donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 januari 2024.

Ja, wij halen de kerstbomen op vanaf 25 stuks. Minder is niet mogelijk. Heeft u minder kerstbomen? Dan kunt u deze aanbieden bij de eerste GFT inzamelronde van 2024.

De inzameldagen is op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 januari 2024.

Zorg ervoor dat alle kerstversieringen en haakjes uit de kerstboom verwijderd zijn. Bij voorkeur biedt u deze aan op de aanbiedplaats van de containers (GFT/restafval/oud-papier). Heeft u geen containers in de buurt? Geef bij het aanmelden dan aan dat u gebeld wilt worden. De chauffeur van Renewi belt u dan ongeveer een half uur voor aankomst. Let hierbij wel op de veiligheid en zorg ervoor dat de kerstbomen niet op de weg liggen.

U kunt tijdens het aanmelden een voorkeursdag doorgeven. In het aanmeldformulier kunt ook aangeven dat u gebeld wilt worden. De chauffeur belt u ongeveer een half uur van te voren, met de mededeling dat hij naar u onderweg is.

Per kerstboom ontvangt u een bedrag van € 0,50.

De uitbetaling zal plaatsvinden rond 15 januari 2024.

Ja, u kunt dit nog wijzigen. Let op; het is alleen nodig om dit door te geven als u een verschil heeft van 10 kerstbomen of meer. U kunt hiervoor contact opnemen met ons callcenter via 010 – 800 4000. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 2 januari 2024 om 16:00 uur.

Bij ophalen telt Renewi het daadwerkelijke aantal kerstbomen, de uitbetaling zal op dit aantal bomen gebaseerd zijn.

Deze inzameling is bedoeld voor inwoners. De inzameling geldt niet voor bedrijven of handelaren in kerstbomen. Zij moeten zelf voor de afvoer van hun kerstbomen zorgen.

Misschien heeft u nog wel een buurjongen/meisje in de buurt die kerstbomen inzamelt. Mocht dit niet zo zijn, dan kunt u uw boom aanbieden tijdens de eerste GFT inzamelronde van 2024. Via MijnAfvalwijzer kunt u zien wanneer deze is. Ook kunt u uw kerstbomen inleveren bij het afvalbrengstation.

Uw kerstboom mag niet in uw minicontainer. U kunt de kerstboom los naast uw minicontainer aanbieden op de dag van de inzamelronde voor GFT. Renewi zamelt de kerstbomen apart in. Het is ook mogelijk om uw kerstboom in te leveren bij het afvalbrengstation.

Breng uw kerstboom dan naar de dichtstbijzijnde GFT container. Renewi zamelt de kerstbomen in tot uiterlijk eind januari 2024. Het is ook mogelijk om uw kerstboom in te leveren bij het afvalbrengstation.

Renewi zamelt de kerstbomen apart in op de dag van uw GFT inzamelronde. Dit betekent dat er een inzamelploeg is die uw GFT-minicontainer leegt. Daarna volgt er een aparte inzamelploeg die alle kerstbomen ophaalt. Als uw kerstboom de dag na de inzamelronde er nog ligt, kut u melding maken bij Renewi.

U kunt uw kerstboom ook wegbrengen naar het afvalbrengstation.

Deze bewaart u zolang in huis of bijvoorbeeld uw tuin of balkon, indien u daarover beschikt.

Afval mag niet in de openbare ruimte gedumpt worden. Signaleert u een dumping? Maak dan een melding via Buiten Op Orde. De gemeente neemt uw melding in behandeling.

Renewi geeft leven aan gebruikte materialen. Zo verwerken zij de opgehaalde kerstbomen tot biomassa. Op de website van Milieu Centraal kunt u meer lezen over wat biomassa precies is.