Kampeerverbod, ontheffing

Kamperen (recreatief nachtverblijf) buiten kampeerterreinen is verboden in de gemeente Lansingerland. U kunt een (tijdelijke) ontheffing van dit verbod aanvragen.

Aanvragen

U vult uiterlijk 4 weken voordat u de ontheffing nodig heeft, het formulier ontheffing recreatief nachtverblijf buiten kampeerterreinen (pdf, 65 kB) in.

Let op:
Het verbod geldt niet als u kampeermiddelen (zoals tenten) opzet voor eigen gebruik op eigen terrein. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kinderen die een nacht in een tentje in de achtertuin willen slapen, maar ook aan een kamp van scoutingleden op het eigen terrein van de scouting.

€ 176,00 Dit bedrag betaalt u voor het in behandeling nemen van uw aanvraag, ongeacht of wij de ontheffing wel of niet verlenen.

Beperkt tarief

Voor plaatselijke instellingen, die zich de uitoefening van activiteiten van maatschappelijke, sociale, liefdadige, godsdienstige, sportieve en culturele aard ter bevordering van het algemeen belang ten doel stellen, zijn de kosten beperkt tot een bedrag van € 30,-. De activiteiten moeten dan wel hoofdzakelijk worden verricht door vrijwilligers. Ook moet – voor zover er sprake is van een (geldelijke) opbrengst – tenminste 80% van de opbrengst bestemd zijn voor een goed doel.

U ontvangt bericht zodra de aanvraag is goedgekeurd.