Drank- en horecawet, ontheffing

Schenkt u tijdens een evenement zwak-alcoholhoudende drank, dan vraagt u een ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet aan.

Let op:
Vraagt u een evenementenvergunning aan, dan hoeft u geen aparte aanvraag voor een ontheffing Drank- en Horecawet in te dienen. Deze ontheffing is verwerkt in de aanvraag voor de vergunning. Wel betaalt u voor de ontheffing Drank- en Horecawet apart kosten.

Ontheffing aanvragen

Inwoners

U vult het formulier aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet met DigiD in.

Bedrijven

U vult het formulier aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet met eHerkenning in.

Heeft u geen eHerkenning? Dan vult u het formulier aanvraag ontheffing artikel 35 Drank- en Horecawet zonder eHerkenning in.

Uw aanvraag volgen

Op Mijn Lansingerland kunt u uw aanvraag volgen.

€ 264,00

Dit bedrag betaalt u voor het in behandeling nemen van uw verzoek om een ontheffing, of wij de ontheffing verleend wel of niet verlenen.

Uiterlijk vier weken voordat u een bijzondere gelegenheid organiseert buiten een horeca-inrichting waarbij u zwakalcoholhoudende drank wilt schenken vraagt u de ontheffing aan.

Iedereen (dus ook een niet-horecaondernemer) kan een ontheffing aanvragen als het gaat om een bijzondere gelegenheid van zeer tijdelijke aard. U kunt de ontheffing aanvragen voor een aaneengesloten periode van maximaal 12 dagen.