Rotterdampas

De Rotterdampas is een kortingspas van Rotterdam en de regio. Met de Rotterdampas krijgt u gratis toegang of korting bij meer dan 750 attracties zoals bijvoorbeeld musea, diergaarde Blijdorp. Iedereen kan een Rotterdampas kopen. Rotterdampashouders krijgen kortingen in Lansingerland onder andere bij Outdoor Valley, Sportclub Sushiho, Survival Workout en Theater Vlammen.

De Rotterdampas kunt u alleen digitaal aanvragen. De pas wordt met de post naar uw huisadres verstuurd.

Verlengen

Had u al een Rotterdampas in 2020 dan kunt u deze digitaal verlengen via de website van de Rotterdampas. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. U krijgt geen nieuwe pas, maar houdt gewoon de pas die u al heeft.

Aanvraag via Rotterdampaswinkel lukt niet

Kunt u niet via de Rotterdampaswinkel een Rotterdampas aanvragen vul dan het formulier aanvraag Rotterdampas met DigiD in.

Reductietarief

Een aantal inwoners ontvangen een brief van de Rotterdampaswinkel en daarin staat of zij in aanmerking komen voor het reductietarief. In de brief staat wat u moet doen om de Rotterdampas te kopen. Volg de instructie in de brief en na betaling ontvangt u de pas op uw huisadres. Komt u niet in aanmerking voor het reductietarief controleer dan op de website van de Rotterdampas of u eventueel wel in aanmerking komt voor het reductietarief. Het is mogelijk dat er wijzigingen zijn opgetreden in uw inkomen. Komt u in aanmerking voor het reductietarief dan vult u het formulier aanvraag Rotterdampas met DigiD in.

 

Vol tarief

Bedrag

Volwassenen € 60,00
Kinderen tot en met 17 jaar (pas moet aangevraagd worden gelijk met pas van  ouder/verzorger) € 17,50
Kinderen tot en met 17 jaar zonder directe aanvraag met pas van ouder/verzorger € 60,00
   

Reductietarief

Bedrag

Volwassenen € 5,00
Kinderen tot en met 17 jaar (mits pas aangevraagd wordt gelijk met de pas van één ouder/verzorger) € 0,00
   

 

Inwoners met een (gezamenlijk) netto-maandinkomen van:

 • max. € 1.825,00 voor echtpaar/samenwonenden
 • max. € 1.600,00 voor éénoudergezin
 • max. € 1.275,00 voor alleenstaande

Inwoners met een eigen bedrijf en een nettowinst tussen:

 • € 27.000,00 voor echtpaar/samenwonenden
 • € 23.500,00 voor éénoudergezin
 • € 19.000,00 voor alleenstaande
 • DigiD-inlogcode
 • Een pasfoto van de aanvrager en indien van toepassing ook van uw partner en/of inwonende kinderen (een foto gemaakt met een smartphone is ook geschikt, de foto’s worden ingescand).
 • Uw bankgegevens
 • Bij reductietarief:
  • Inwoners zonder eigen bedrijf
   een bewijs van het laatste (gezamenlijk) netto-maandinkomen. Bijvoorbeeld een salarisstrook of in geval van een uitkering, een uitkeringsspecificatie of bankafschrift niet ouder dan twee maanden. Beslist géén jaaropgave! en een legitimatiebewijs
  • Inwoners met eigen bedrijf
   een winst- of verliesrekening 2020. Indien de winst onder de bovengenoemde ondergrenzen ligt, neemt u ook mee een definitieve belastingaanslag en aangifte van maxìmaal 2 jaar oud (dus van 2019 of 2020) en een legitimatiebewijs

Let op:

 • Bij verlenging is de pas de volgende (werk)dag geactiveerd.

De gemeente vraagt uw pas aan bij de gemeente Rotterdam. Na ontvangst van de betaling krijgt u de pas binnen 5 werkdagen thuisbezorgd inclusief het jaarboekje en het magazine.

De Rotterdampas is geldig van 1 maart tot en met eind februari van het jaar erop.

U vraagt een duplicaatpas op één van de volgende manieren aan:

 1. Online op de website van de Rotterdampas. U heeft hiervoor een DigiD-inlogcode nodig. U betaalt € 2,50. Binnen 5 dagen ontvangt u de Rotterdampas thuis.
 2. U koopt de Rotterdampas in de Rotterdampaswinkel. U neemt een geldig legitimatiebewijs en uw pinpas of contant geld mee. U betaalt € 5,00 en u ontvangt de Rotterdampas direct.

Let op: Acties waar al gebruik van is gemaakt, zijn van de vervangende pas afgeschreven. De originele pas wordt geblokkeerd.