Huwelijk in het buitenland

Wilt u als Nederlander in het buitenland trouwen? U hebt dan voor sommige landen een ‘ internationale verklaring van huwelijksbevoegdheid’ nodig.

Elk land kent eigen procedures omtrent een huwelijk. Soms is legalisatie van documenten vereist. Kijk voor meer informatie op de website van buitenlandse zaken. Ook kunt u op de website van een ambassade/consulaat van het betreffende land informatie vinden. Neem altijd contact op met de autoriteiten van het betreffende land.

€ 27,50

  • Woont u vanaf uw geboorte in Nederland? U vraagt deze verklaring aan in de gemeente waar u woont. Woont u in Lansingerland. Neem telefonisch contact met ons op via (010) 800 40 00.
  • Woont u in het buitenland, maar hebt u in Nederland gewoond? U vraagt deze verklaring aan in de gemeente waar u het laatst ingeschreven stond. Bel met deze gemeente voor informatie.
  • Woont u in het buitenland en u hebt nooit in Nederland gewoond? U vraagt deze verklaring aan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlandse consulaat in het land waar uw huwelijk voltrokken is.