Zwerfdieren en dode dieren

Ziet u een dood dier liggen? Geef het aan ons door via de app BuitenOpOrde of neem telefonisch contact met ons op via (010) 800 40 00.

Voor het verwijderen van dode dieren (kadavers) gelden verschillende regels, afhankelijk van het soort dier en de omstandigheden.

Let op: raak nooit dode dieren met blote handen aan.

Heeft u een dierenambulance nodig voor een dier in nood in Rotterdam en omgeving? Bel dan de meldkamer op het telefoonnummer: 088 343 7112. De Dierenbescherming vangt het beestje op. De eigenaar kan het daar ophalen. Op de website van de Dierenbescherming vindt u meer informatie.

U meldt dit aan ons via de app BuitenOpOrde of u neemt telefonisch contact met ons op via (010) 800 40 00. Wij informeren dan het Hoogheemraadschap. Dode dieren in het water kunnen wijzen op problemen met de waterkwaliteit. Let op: raak nooit dode dieren met blote handen aan.

Uw dode huisdier mag niet in de afvalbak of restafvalcontainer, zelfs niet als het heel klein is. U kunt een aantal dingen doen met uw overleden huisdier:

  • Het dier tegen betaling laten ophalen door de dierenambulance
  • Het dier laten cremeren in een erkend huisdiercrematorium
  • Het dier laten begraven op een speciale begraafplaats voor huisdieren
  • Het dier begraven in eigen tuin of op eigen terrein. Het graf moet dan minimaal 75 centimeter diep zijn. U mag het dode dier niet verpakken in plastic of andere stoffen die schadelijk zijn voor de bodem.

Is uw pony, geit of schaap overleden? U meldt dit direct bij het erkende destructiebedrijf Rendac via telefoonnummer (0900) 92 21. Dit bedrijf komt het kadaver tegen betaling ophalen en verwerken. Meer informatie leest u op de website van Rendac. Voor het kadaver van een paard geldt een uitzondering. Dit kadaver mag ook verbrand worden in een erkend huisdiercrematorium. Een paard mag u dus niet begraven op eigen terrein.