Collectieve zorgverzekering

Als u een laag inkomen heeft, dan kunt u via de gemeente voordelig een collectieve zorgverzekering afsluiten. Deze collectieve zorgverzekering bestaat uit een basis en een aanvullend pakket, waarmee u uitgebreid en goed verzekerd bent voor zorgkosten. Voor meer informatie en om over te stappen naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente gaat u naar de website van Gezond verzekerd.

De polis kent 2 aanvullende pakketten:

  1. AV Lansingerland Standaard
  2. AV Lansingerland Top

Op de website Gezond Verzekerd staan de pakketten met de vergoedingen.

Maakt u nog geen gebruik van de collectieve zorgverzekering en komt u hiervoor in aanmerking. Maak dan voor 1 januari gebruik van een van onze pakketten. Zorg ervoor dat uw aanvraag uiterlijk 31 december bij ons binnen is. Houd er hierbij rekening mee dat de postbezorging rond de Kerstdagen vertraagd kan zijn.

Heeft u inhoudelijke vragen over de zorgverzekering of de verschillende pakketten? Neem dan contact op met de klantenservice van DSW Zorgverzekeraar via het telefoonnummer (010) 246 64 66. Of kijk op de website Gezond Verzekerd. Voor vragen over de voorwaarden van de collectieve zorgverzekering kunt u contact opnemen met het team Participatie via telefoonnummer (010) 800 40 00 van maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 10.30 uur. Hier kunt u bijvoorbeeld terecht wanneer u niet zeker weet of u in aanmerking komt voor de collectieve zorgverzekering of met een vraag over hoe u zich kunt aanmelden voor ons aanbod vanaf 1 januari 2023.

Voor hulp bij het aanvragen van de verzekering kunt u terecht bij het spreekuur SamenDoen in Bergschenhoek in de Stander, Wilhelminastraat 1a, elke donderdag van 9.00 – 10.30 uur en in Bleiswijk, elke maandag van 13.00 – 14.30 in De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. U moet hier wel vooraf een afspraak voor maken. Belt u daarvoor met (010) 522 55 45.

Als u geen toegang hebt tot een computer met internetverbinding, dan kunt u het volgende doen:

  1. Op het spreekuur Samen Doen vult u samen met de medewerker de aanvraag digitaal in. Dit zorgt voor de snelste afhandeling van uw aanvraag!
  2. Bel met (010) 800 40 00 en wij sturen het formulier naar u op. U vult dit formulier in en stuurt dit terug naar ons via Antwoordnummer 15016, 2650 VH Berkel en Rodenrijs. Wij sturen het formulier vervolgens door naar de zorgverzekeraar.

U komt voor de collectieve zorgverzekering in aanmerking als u aan de volgende drie voorwaarden voldoet:

  1. U woont in de gemeente Lansingerland.
  2. U heeft geen betalingsachterstand bij uw huidige zorgverzekeraar.
  3. U heeft een bijstandsuitkering of een inkomen dat niet hoger is dan het bedrag in onderstaande tabel dat geldt voor uw situatie.

Normen toegang tot gemeentepolis

Max. netto (gezins) inkomen

inclusief vakantiegeld

18 jaar en AOW leeftijd

Basis en AV Standaard en AV Top

Alleenstaande (ouder) 21 jaar tot  AOW € 1.432, 37
Gehuwd/samenwonend 21 jaar tot AOW € 2.046,24

 

Normen toegang tot gemeentepolis

Max. netto (gezins) inkomen

inclusief vakantiegeld

Vanaf AOW leeftijd

Basis en AV Standaard en AV Top

Alleenstaande (ouder) vanaf  AOW € 1.593,37
Gehuwd/samenwonend vanaf AOW € 2.158,47