Workshops Vrijwilligersmarketing voor sport- en cultuurorganisaties

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 oktober 2021, 09:02 uur

Wilt u leren hoe u met slimme marketing meer vrijwilligers kunt werven? De gemeente Lansingerland biedt in samenwerking met Lansingerland Beweegt een programma voor u: Vrijwilligersmarketing workshops voor sportverenigingen en cultuurorganisaties.

De gemeente Lansingerland ondersteunt vrijwilligersorganisaties graag in de werving en behoud van vrijwilligers en leden nu de coronamaatregelen zijn versoepeld. Door middel van een uitgebreid programma, bestaande uit workshops en coaching, biedt de gemeente Lansingerland sport- en cultuurorganisaties dit najaar extra ondersteuning bij het werven en betrekken van vrijwilligers en leden. De workshops helpen vrijwilligersorganisaties om met nieuwe inzichten en frisse energie aan de slag te gaan met het betrekken van mensen bij de activiteiten van de vereniging.

Programma

Workshop leden- en vrijwilligersmarketing

Leer hoe je op een slimme en moderne manier mensen kunt overtuigen zich in te zetten voor je vereniging of cultuurorganisatie. Leer de methode ‘Vrijwilligersmarketing’ aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Oefen samen met andere organisaties met het maken van een marketingplan. Ga na de workshop aan de slag met je eigen marketingplan.

Marketingcoaching

Iedere vereniging krijgt coaching aangeboden bij het verder uitwerken van een marketingplan. De trainer Ralf Fleuren beantwoordt vragen, draagt zelf goede ideeën aan en helpt bij de uitwerking van het plan. Hiermee kan je dan direct aan de slag in de praktijk!

Twee vervolgworkshops naar keuze

Je neemt deel aan twee vervolgworkshops naar keuze. Tijdens je aanmelding vragen we wat je nog meer wilt leren op het gebied van marketing. Bijvoorbeeld: Social media (Instagram, Facebook, LinkedIn), pitchen, netwerken, vacatureteksten schrijven, of iets anders.

Over trainer en marketingcoach Ralf Fleuren

Ralf Fleuren van marketing- en trainingsbureau Bliqsem is zelf actief als vrijwilliger bij Stichting Stadslandbouw Brandevoort. Zij werken, met een team van wijkbewoners, aan de realisatie van een stadsboerderij in Helmond. Ralf heeft zijn marketingkennis- en ervaring opgedaan als marketingdocent bij Fontys Hogescholen en als marketingadviseur in het bedrijfsleven. Een aantal jaren geleden heeft Ralf deze marketingkennis vertaald in een 4-stappenmethode voor het werven van vrijwilligers en leden speciaal voor verenigingen en stichtingen. Ralf weet kennis te combineren met praktijk door zijn eigen ervaring en interactieve manier van workshops geven. Hij neemt de deelnemers mee in de methodiek door ze actief te laten meedoen en ook hun eigen ervaringen te delen.

Praktische informatie

  • 8-10 deelnemers/verenigingen per workshop
  • Workshops van 3 – 3,5 uur
  • Overdag en ’s avonds mogelijk
  • Coaching 1 uur per vereniging (op verzoek extra naar behoefte)
  • Gemengde groep van cultuur- en sportorganisaties

Kosten

Deelname aan de workshops en coaching is kosteloos voor cultuur- en sportorganisaties in de gemeente Lansingerland. Bij aanmelding is deelname aan het gehele programma gewenst (marketingworkshop – coaching – vervolgworkshop 1 – vervolgworkshop 2).

Locatie

De workshops en coaching vinden live op locatie in Lansingerland plaats. Meer informatie hierover volgt na aanmelding.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor de data en tijden van de workshops en om je aan te melden op de website van Bliqsem. Aanmelden voor het programma is mogelijk tot en met 31 oktober 2021.