Winnaars kerstbomeninzameling halen maar liefst 330 bomen op

Dit nieuwsbericht is verlopen.
18 januari 2023, 08.49 uur

Tijdens de kerstvakantie hebben veel kinderen (en andere inwoners van Lansingerland) hun best gedaan om zoveel mogelijk kerstbomen in te zamelen. Op de speciale inzameldagen heeft Renewi maar liefst 4800 kerstbomen opgehaald. 15 kinderen hebben de krachten gebundeld en daarmee 330 kerstbomen ingezameld. Zij zijn dan ook met recht de winnaars van de kerstbomeninzameling te noemen.

Wethouder Michiel Muis heeft de winnaars uitgenodigd in de B&W kamer van het gemeentehuis. Carlijn, Noa, Rowan, Ruben, Bram, Olav, Mees, Senne, David en Jelmer waren hierbij aanwezig. Marleen, Jolien, Jasmijn, Annika en Ruby konden er helaas niet bij zijn, maar hebben ook geholpen bij het inzamelen van de kerstbomen. Na een stuk taart, een drankje en een gesprek met de wethouder gingen de winnaars met een goed gevulde goodie bag naar huis.

Vriendengroep

De 15 kinderen zitten in dezelfde vriendengroep en hebben dit jaar voor de 4e keer samen kerstbomen ingezameld. Zij zijn hier de dag na Kerst mee begonnen en hebben 6 januari, een dag voor hun inzameling door Renewi, de laatste kerstbomen opgehaald. Op hun topdag haalden ze maar liefst 67 kerstbomen op.

Zelfgemaakte folders

Om buren en overige inwoners uit de buurt te informeren hebben zij zelfgemaakte folders door de brievenbussen gedaan. Op deze folder gaven ze aan dat zij meededen aan de kerstbomeninzameling. Men kon een berichtje sturen als de kerstboom buiten werd gelegd. De kinderen geven aan dat dit soms nog een ware race was. Af en toe waren ze nét te laat en zagen ze een andere groep ervandoor gaan met hun kerstboom. Dit liet ze niet afschrikken! Zo hadden ze ook nog een enorme grote kerstboom die ze liefkozend ‘Sardientje’ hebben genoemd.

Uitjes

Per ingezamelde kerstboom ontvangt de groep € 0,50. De afgelopen keren hebben ze het opgehaalde bedrag voor leuke uitjes gebruikt. Waar het uitje dit jaar naar toe gaat, weten ze nog niet. Maar dat zal ongetwijfeld goed komen geven ze aan.

Meer nieuws

Uw zorgverzekering voor minder geld

Genomineerden Vrijwilligersprijs 2023