Wie wint de Vrijwilligersprijs 2022?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 oktober 2022, 08:44 uur

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze samenleving. Zij zorgen ervoor dat veel zaken goed blijven draaien. Denk aan vrijwilligers bij sportverenigingen en culturele organisaties, binnen de zorg en welzijn, natuur en milieu, op scholen en maatjes voor mensen die dat nodig hebben. De gemeente hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk en reikt daarom bij de start van het nieuwe jaar vrijwilligersprijzen uit. Welke vrijwilliger wilt u voordragen?

Extra prijs voor Vluchtelingenvrijwilligers

Om in aanmerking te kunnen komen voor een Vrijwilligersprijs is het van belang dat het om vrijwilligerswerk gaat dat meerwaarde heeft voor Lansingerland en/of haar inwoners. De gemeente reikt een prijs uit aan de vrijwilliger van het jaar en aan de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Hierbij kan het ook gaan om een groep vrijwilligers binnen een organisatie. Dit jaar is er ook een extra vrijwilligersprijs voor “Vluchtelingenvrijwilligers”. Dit kan een individu of groep zijn. 

Hoe draag ik iemand voor?

Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier inzet of heeft ingezet voor onze samenleving? Dan kunt u deze tot 30 november voordragen. Kijkt u op de website van het Vrijwilligers Informatiepunt Lansingerland hoe u dat moet doen en welke spelregels daarbij gelden. Ook eerdere genomineerden mogen opnieuw voorgedragen worden. Om tot een zorgvuldig besluit te komen stelt de gemeente Lansingerland een jury met gemeenteraadsleden samen die de voordrachten beoordelen. 

Prijsuitreiking

De uitreiking van de prijzen vindt plaats in januari 2023. De definitieve datum wordt later nog bekend gemaakt. Heeft u aanvullende vragen? Het VIP is bereikbaar via info@viplansingerland.nl of telefonisch via (010)  522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk vindt u op de website van VIP Lansingerland.