Wethouder Simon Fortuyn reikt prijzen uit op Basisschool de Kwakel

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 december 2021, 16.47 uur

Wethouder Simon Fortuyn (verkeer) van Lansingerland reikte vandaag de prijzen uit voor een bijzondere tekenwedstrijd. Een aantal leerlingen van Basisschool De Kwakel in Berkel en Rodenrijs kreeg een echt verkeersbord met daarop een eigen ontwerp om de omgeving van de school veiliger te maken.

Uit iedere groep kwam een winnaar:

  • Schildpadden: Djoeke en Lily (Iris ontbreekt helaas wegens ziekte)
  • Panda’s: Sarah
  • Giraffen: Robin
  • Pinguins: Wessel
  • Zeesterren: Eva B.

Aanleiding voor de ontwerpcompetitie was een actie van de school met een speciale buitenles. Op dit ogenblik wordt het schoolgebouw volledig vernieuwd, inclusief de directe omgeving. Voor de zomervakantie brachten kinderen van groep 3, 4 en 5 alle verkeersonveilige situaties rond hun school met eigen waarnemingen in kaart. Die lijst ging vervolgens op papier richting het bestuur van de gemeente Lansingerland.

Daarop hebben de gemeente samen met de politie de handschoen opgepakt en hun beurt gastlessen gehouden op de school. Enerzijds om tekst en uitleg te geven over de op handen zijnde aanpassingen aan de openbare ruimte rond De Kwakel. Anderzijds om de leerlingen meer te leren ook bij te spijkeren over verkeersveiligheid en gevaarlijke situaties. De prijsvraag is de afronding van een spontaan gezamenlijk project. Op dit ogenblik is de nieuwe school volop in aanbouw. Deze week wordt het officieel hoogste punt bereikt.

De beste uitwerkingen van de school zijn per groep beloond met dit speciale cadeau: het eigen ontwerp, vereeuwigd op een officieel gemeentelijk verkeersbord. Alle borden krijgen een plekje bij de school.

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald