Verhoging energietoeslag 2022

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 april 2023, 13.55 uur

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de energietoeslag 2022 te verhogen. Heeft u in 2022 de energietoeslag ontvangen? Dan ontvangt u eind april automatisch een aanvullend bedrag van € 500,- op uw rekening. U hoeft hier geen aparte aanvraag meer voor te doen. 

Energietoeslag 2022 nog niet aangevraagd?

Heeft u de energietoeslag 2022 nog niet aangevraagd maar denkt u er wel voor in aanmerking te komen? Dan kunt u de toeslag nog tot eind april 2023 aanvragen. U ontvangt dan het bedrag waar u recht op heeft plus de aanvulling van € 500,-. U komt in aanmerking voor de energietoeslag als u een inkomen heeft tot 140% van de bijstandsnorm. Kijk op onze website voor de inkomensbedragen die hierbij horen.  

Energietoeslag 2023

Misschien kunt u in 2023 nog een energietoeslag aanvragen. Daar moet nog een wettelijk besluit over worden genomen. Daarna weten wij wie in aanmerking komt voor deze energietoeslag en wat de hoogte daarvan is. Wij verwachten dat dit rond de zomer van 2023 bekend is. Zodra wij meer informatie hebben, communiceren wij daarover, bijvoorbeeld via onze webpagina Energietoeslag. 

Geen gevolgen voor andere toeslagen

U ontvangt de energietoeslag onbelast. Dit betekent dat het geen gevolgen heeft voor uw belastbaar inkomen en dus ook niet voor andere toeslagen.  

Meer nieuws

Verkeerstellingen

Uitnodiging bewonersavond over veiligheid

Berkel Centrum bruist!