Vaccineren straks ook mogelijk in Lansingerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.
3 februari 2021, 10.43 uur

Om het corona-vaccinatieprogramma van het RIVM en GGD goed uit te kunnen rollen, is het noodzakelijk dat iedere gemeente in Nederland in ieder geval één vaccinatielocatie heeft. Ook voor Lansingerland is een geschikte locatie gevonden. De vaccinatielocatie Lansingerland komt in het voormalige schoolgebouw van Wolfert Lansing aan de Boterdorpseweg 21 in Bergschenhoek.

Omdat Wolfert Lansing onlangs naar de naastgelegen nieuwbouw verhuisde, stond het noodgebouw leeg. Samen met de school is er overeenstemming bereikt om dit gebouw langer te laten staan om het te gebruiken als vaccinatielocatie voor de GGD.

Gebouw klaargemaakt

Op dit moment vindt er een kleine verbouwing plaats om aan de eisen te kunnen voldoen die de GGD stelt aan een vaccinatielocatie. Naar verwachting is het gebouw half februari klaar om ingericht te worden met alle medische apparatuur. Dit betekent nog niet dat er direct gevaccineerd kan worden op deze locatie. Dit is afhankelijk van het aantal vaccins dat beschikbaar is voor onze regio en hoe deze over de locaties verdeeld worden. Dat wordt niet door de gemeente bepaald maar door de GGD en het RIVM. Inwoners die nu al een uitnodiging voor de coronavaccinatie krijgen, kunnen via de landelijke afsprakenlijn een afspraak maken voor één van de vaccinatielocaties die al operationeel zijn. Voor Lansingerland is de dichtstbijzijnde locatie Rotterdam The Hague Airport. We houden inwoners op de hoogte wanneer de vaccinatielocatie Lansingerland in gebruik kan worden genomen.   

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald