Uitkomst peiling openbare ruimte

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 maart 2022, 11.47 uur

In november 2021 heeft de gemeente Lansingerland inwoners gevraagd naar hun mening over de openbare ruimte. De vragenlijst hebben we gestuurd naar het burgerpanel ‘Lansingerland Peilt’ en hebben we uitgezet via onze social media kanalen. Uiteindelijk hebben maar liefst 1181 inwoners de vragenlijst ingevuld. De gemeente scoort met een 7,1 een ruime voldoende voor de kwaliteit van de openbare ruimte.

Vergelijkbare onderzoeken zijn uitgevoerd in 2019 en 2020. De rapportcijfers zijn in 2021 min of meer vergelijkbaar met die van 2020. 2021 was een bijzonder jaar in verband met de corona-omstandigheden. Inwoners verblijven vaker dan ooit in de eigen omgeving. Met een 7,1 scoort de gemeente een ruime voldoende voor de kwaliteit van de openbare ruimte.

Het merendeel van de respondenten is (zeer) tevreden over de afvalinzameling, de grootte van parkeerplekken, het aanbod van speelplekken en de hoeveelheid groen in de buurt. Aandachtspunten zijn de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor mindervaliden, de hoeveelheid parkeerplekken en de variatie van het groen.

De scores voor de winkelgebieden en de stationsgebieden zijn de afgelopen jaren wat lager dan de andere scores (in 2021 gelijk aan 2020). Het college is zich er van bewust dat deze gebieden extra aandacht nodig hebben. Daarom is er in 2021 gestart met de uitvoering van de opwaardering van station Rodenrijs en het verbeteren van de fietsvoorzieningen. In 2021 is het college ook gestart met de uitvoering van de herinrichting van het centrum van Bergschenhoek die naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 gereed is.

Volledig rapport

Bent u benieuwd naar alle uitkomsten van de burgerpeiling? Het volledige rapport kunt u terugvinden op de website van I&O Research.

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald