Tijdens openingstijden zijn winkels open met de deur dicht

Dit nieuwsbericht is verlopen.
13 december 2022, 09.23 uur

Om winkeliers in Lansingerland te helpen in het verlagen van hun energiekosten heeft de gemeente Lansingerland alle winkeliers in de dorpskernen een deursticker aangeboden met de tekst: ‘Tijdens openingstijden zijn we open met de deur dicht’. De sticker moet er voor zorgen dat de consument, ondanks een dichter deur, toch komt winkelen.

Ilona van de Merkt, eigenaresse van Alt ID in Bleiswijk, is trots op haar deursticker. Samen met wethouder Muis heeft zij deze sticker vandaag op haar deur geplakt. “Als de deur dicht is, denken voorbijgangers al snel dat de winkel ook dicht is. Vooral bij deze winkel is het voor voorbijgangers moeilijk te zien of wij open of dicht zijn. Met deze sticker wijs je hen er in ieder geval op dat je de deur kunt openen.”

Deuren dicht laat energiegebruik dalen

Ook wethouder Muis is blij met de deurstickers. “Uit onderzoek blijkt dat met een ‘dichte deur’ het energiegebruik van winkels tot wel 40% kan dalen. Daarnaast zorgt een dichte deur voor een prettiger werkklimaat voor medewerkers en klanten en een aangename warmte in de winter. In de zomer staat vaak de airco aan. De deur dicht in de zomer scheelt ook veel geld.”

Ilona vindt het fijn dat alle winkeliers dit aangeboden krijgen. “Het is krachtiger als winkeliers en gemeente gezamenlijk de boodschap uitdragen.”

Winkeliers in gemeente Lansingerland die op 19 december nog geen sticker hebben ontvangen, kunnen een sticker aanvragen via ondernemers@lansingerland.nl. Vermeld hierbij ‘Deursticker winkelier’.

Meer nieuws

Verkeerstellingen

Uitnodiging bewonersavond over veiligheid

Berkel Centrum bruist!