The Hangout in Bleiswijk opent deuren in januari

23 december 2020, 10.48 uur

In januari opent het vernieuwde jeugdcentrum The Hangout aan de Götzenhainsingel 12 in Bleiswijk haar deuren. The Hangout is er speciaal voor activiteiten voor en door de jeugd tot en met 18 jaar. Met een grote zaal beneden en een bovenruimte is er in het pand van alles mogelijk. Vanwege de huidige coronamaatregelen zijn groepsactiviteiten helaas nu niet mogelijk, maar hopelijk kan er weer meer vanaf 19 januari. De ruimtes in het pand zijn vanaf januari wel te huur, bijvoorbeeld voor individuele ondersteuning van kwetsbare jeugd.

Ankie van Tatenhove nam samen met haar collega wethouder Simon Fortuyn van Openbare Ruimte alvast een kijkje in het pand en is als verantwoordelijk wethouder Jeugd blij met het vernieuwingen: “Zo fijn dat hier straks allerlei activiteiten zijn voor en door de jeugd. Veel verschillende partijen kunnen hier workshops of andere bijeenkomsten organiseren. Er is eind januari echt van alles mogelijk voor de jeugd. Ik wil hen van harte uitnodigen om hier zelf ook activiteiten te organiseren!”

Duurzaam

Het pand is onlangs gerenoveerd tot een duurzaam gebouw. Bij de renovatie is het pand volledig gasloos gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp. Op het dak ligt witte dakbedekking dat door reflectie van zonlicht zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen. De buitenmuren en het dak zijn beter geïsoleerd en er is ledverlichting aangebracht.

Ruimte huren of ideeën voor activiteiten?

Om een ruimte te huren kunnen organisaties contact opnemen met Sportfondsen Lansingerland via lansingerland@sportfondsen.nl. Of bekijk hier de contactgegevens. Ook kunnen jongeren een DM sturen met een leuk idee om een activiteit te organiseren in The Hangout naar Instagram Lansingerlandjeugd of via Jeugd- en Jongerenwerk.

Meer nieuws

Renovatie riolering Noordeindseweg

Hoge testbereidheid in Lansingerland