Straks lekker doorfietsen tussen Delft en Rotterdam Alexander

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 juli 2022, 08.15 uur

Woensdag 6 juli hebben de wethouders van Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Rotterdam de samenwerking bekrachtigd voor de Metropolitane Fietsroute tussen Delft en Rotterdam Alexander. Wethouder Simon Fortuyn was namens gemeente Lansingerland aanwezig.

20 kilometer

Over een lengte van 20 kilometer verbeteren de vier gemeenten het fietspad om zo comfortabel, veilig en lekker door te kunnen fietsen van woonplaats naar werk en weer terug. Dit draagt bij aan een betere bereikbaarheid (want: minder autofiles) van de regio en zorgt voor minder CO2-uitstoot door het verkeer. In totaal kost de verbetering van de route 28,9 miljoen euro (*red: kostenraming 2020 op basis van schetsontwerp). De Metropoolregio Rotterdam Den Haag draagt 70 procent van de kosten bij aan realisatie van deze hoogwaardige fietsroute.

Bruggen

De route moet in 2026 gereed zijn. De gemeente Delft bouwt twee nieuwe bruggen voor fietsers. Eén over de Schie en één over de A13. Ook de fietsbrug over de Rotte, de Burgmanbrug in Lansingerland/Rotterdam maakt onderdeel uit van de route. De brug is te steil en te smal, de gemeenten Lansingerland en Rotterdam pakken deze brug aan.

250 kilometer hoogwaardige fietsroutes

De 23 gemeenten hebben als doel om in totaal 250 kilometer hoogwaardige fietsroutes te realiseren. In de regio zijn sinds 2018 negen Metropolitane fietsroutes van in totaal zo’n 145 km aangedragen als te ontwikkelen routes. Deze routes brengen de gemeenten en andere wegbeheerders de komende vijf jaar naar een hoger niveau. Om versnelling te geven aan de ontwikkeling van Metropolitane Fietsroutes, heeft de MRDH het subsidiebedrag verhoogd van 50 naar 70 procent.

Meer nieuws

Verkeerstellingen

Uitnodiging bewonersavond over veiligheid

Berkel Centrum bruist!