Start heien Sporthoeklaan

Dit nieuwsbericht is verlopen.
19 januari 2023, 17.51 uur

In de week van 20 februari beginnen de heiwerkzaamheden op de locatie Sporthoeklaan in Bergschenhoek. De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken. De voorbereidingen, om te kunnen heien, worden inmiddels getroffen. De planning is wel afhankelijk het weer.

Vanaf 23 januari starten de nutsbedrijven met werkzaamheden om de tijdelijke woningen van water, elektra en internet te kunnen voorzien. Het gaat vooral om de Sporthoeklaan en het Sporthoekpad tot aan de Hoeksekade. Vorig jaar heeft het trafostation nabij BVSB brandschade gehad. Stedin vervangt meteen dit beschadigde station tijdens de werkzaamheden. Het is mogelijk dat u enige hinder ervaart van alle werkzaamheden. Bij voorbaat onze excuses hiervoor.

Hondenuitlaatgebied

De omgeving van de Sporthoeklaan is ook een ideale plek om de hond uit te laten. Het wordt ook veel gebruikt. Mocht u in deze omgeving graag willen wandelen, dan adviseren wij u de auto op het parkeerterrein voor Orioles (Honk- en Softbal) te parkeren. Houd rekening met werkzaamheden in het gebied.

Globale planning

Na de heiwerkzaamheden wordt het terrein verder gereed gemaakt voor het plaatsen van de woningen. Zoals het bouwen van de fundering. De woningen worden gebouwd in fabriekshallen. Daarna worden ze via een speciaal transport naar de locatie gebracht. Een mooi moment en een mijlpaal! Zo gauw wij een datum hebben, informeren wij u hierover. Na plaatsing worden de woningen gebruiksklaar gemaakt en het openbaar gebied rondom de locatie aangelegd. Denk hierbij aan bestrating, verlichting of speel-voorzieningen. De bomen en het omliggende groen worden later dit jaar geplant. De verwachting is dat de nieuwe bewoners er eind tweede kwartaal 2023 gaan wonen.

Meer informatie op vind u op onze website.

Meer nieuws

Fotocabine momenteel niet in gebruik