Samen aan de slag naar een aardgasvrije buurt!

Dit nieuwsbericht is verlopen.
22 augustus 2023, 14.15 uur

Wilt u samen met uw buurtgenoten aan de slag met aardgasvrij wonen? Bijvoorbeeld door het starten van een collectief warmteproject, zoals een gezamenlijke bodemwarmtebron of klein warmtenet. Of de gezamenlijke aanschaf van warmtepompen? De gemeente Lansingerland en Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom (NLS) denken graag met u mee.

Wat kunnen we voor u doen?

Het realiseren van een collectief warmteproject is meestal niet eenvoudig. Maar er zijn steeds meer voorbeelden uit het land waarvan geleerd kan worden. Veel zaken moeten initiatiefnemers zelf uitzoeken en uitvinden. Dat kost tijd en geld maar levert ook wat op voor u en uw buurt- en wijkgenoten. De gemeente en NLS kunnen helpen bij de opstart door inzicht te geven in de mogelijkheden. Ook kunnen we helpen bij het vinden en aanvragen van eventuele subsidies, zoals de subsidieregeling “lokale initiatieven in de energietransitie 2023” die op 1 september van start gaat.

Waarom doen we dit?

Lansingerland moet in 2050 helemaal aardgasvrij zijn. Er bestaat een grote kans dat u uw woning verwarmt met aardgas. En misschien kookt u ook op aardgas? In dit geval betekent het dat ook ú met deze opgave te maken krijgt. De gemeente en NLS helpen woningeigenaren om stap voor stap klaar te zijn voor deze aardgasvrije toekomst. Maar dit kunnen we niet alleen. Daarom helpen we inwoners die zelf de schouders onder deze opgave willen zetten graag verder. Zo leren we samen welke oplossingen voor aardgasvrij wonen kansrijk en succesvol zijn voor onze gemeente. Want aardgasvrij wonen is natuurlijk beter voor de planeet, en is soms ook minder duur.

Aanmelden

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw initiatief naar Augusta Goedhart, adviseur duurzaamheid bij gemeente Lansingerland via duurzaam@lansingerland.nl 

Meer nieuws

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen

Gratis bezorgen reisdocumenten