Reactie burgemeester Pieter van de Stadt op verlenging lockdown

Dit nieuwsbericht is verlopen.
3 februari 2021, 15.05 uur

Beste inwoners,

Het kabinet besloot dat de lockdown voorlopig nog van kracht blijft. Dat trekt een zware wissel op ons dagelijks leven en soms ook op ons gemoed. Dat de basisscholen en kinderdagverblijven open kunnen is voor velen van ons wel goed nieuws. Net als de conclusie van de GGD en het Erasmus MC dat kinderen een beperkte rol lijken te spelen bij verspreiding Britse variant.

Tegelijk is het opengaan van de basisscholen en kinderdagverblijven spannend voor leerkrachten en leerlingen en hun gezinnen. Want iedereen wil gezond blijven.

Dat klanten hun aankopen nu op mogen halen bij de winkels, helpt misschien een beetje. Maar we missen allemaal de levendigheid in de straten van de kernen, in de winkels en in de horeca. Voor de horecaondernemers is het leed groot. Laten we ze helpen door regelmatig iets af te halen. Dat is de enige manier waarop wij hen kunnen steunen.

Beste Lansingerlanders, ik weet dat ik in herhaling val, en toch meen ik ieder woord: blijf u aan de regels houden. Al duurt het lang en is het moeilijk. Blijf naar elkaar omkijken. Voor een klein gebaar, het langsbrengen van een kaartje of een taartje, hoef je niet samen te zijn. Houd vol!

Burgemeester Pieter van de Stadt

Meer nieuws

Fotocabine momenteel niet in gebruik