Prijzen voor mooiste voortuinen uitgereikt

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 november 2023, 18.06 uur

Met zorgvuldigheid en groene passie beoordeelden de keurvrijwilligers van Groei en Bloei de voortuinen in Lansingerland. Op dinsdag 7 november kregen de prijswinnaars hun certificaat uitgereikt van wethouder Michiel Muis tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Groene tuinen als inspiratiebron

“Het klimaat verandert en het weer wordt extremer met zware buien, meer hitte en droogte” opent wethouder Michiel Muis de avond. “Groene tuinen helpen om deze effecten op te vangen. Als gemeente stimuleren we inwoners, omdat 68% van de tuinen in Lansingerland versteend is. Met onze lokale Groei en Bloei hebben we een organisatie in ons midden die de inwoners van Lansingerland motiveert om de eigen tuinen te vergroenen. Daar ben ik blij om.”

 “Bij de keuring letten we op 3 zaken: bloemrijkheid, onderhoud en algehele indruk van de tuin” vertelt Agnes van der Veer, bestuurslid van Groei en Bloei Lansingerland. “Door 12 vrijwilligers zijn de voortuinen gekeurd. Dit jaar zagen we dat veel tuinen last hadden van de droogte. Vooral tijdens de keuringen in augustus.” Gelukkig waren er genoeg mooie tuinen over.

Groei en Bloei

De dames Van Breugem, Van der Veer en Hartman vormen het hart van de lokale afdeling van Groei en Bloei. Naast de jaarlijkse keuringen van voortuinen organiseren ze samen met de andere vrijwilligers diverse activiteiten, zoals het Open Tuinen Weekend en workshops. Jaarlijks kiezen ze per dorp 2 wijken uit waar ze in het voorjaar en in de zomer van dat jaar de voortuinen bekijken. Dat levert ieder keer weer mooie voorbeelden op van kleurrijke tuinen. Op website van de lokale Groei en Bloei vindt u meer informatie.

Meer nieuws

Koningsdag 2024 in Lansingerland

Uitnodiging voor de 4 mei herdenkingen