Pleegouders in het zonnetje gezet

Dit nieuwsbericht is verlopen.
5 november 2021, 21.30 uur

Van 3 tot en met 10 november is het de landelijke Week van de Pleegzorg. Jeugdzorg Nederland vestigt met deze week aandacht op de noodzaak van pleegzorg en het tekort aan pleegouders. In Lansingerland ontvangen 60 pleegouders bloemen als dank voor hun enorme inzet. Wethouder Titia Cnossen bracht de bloemen persoonlijk naar één van deze ouders.

Week van de Pleegzorg

Er is al jaren een tekort aan pleegouders. Op dit moment wachten ruim 800 kinderen op een geschikt pleeggezin. Te weinig pleegouders betekent dat kinderen vaker doorgeplaatst worden omdat het lang duurt voordat de juiste match gevonden is. Dit is geen goede basis voor een evenwichtige ontwikkeling van kinderen.

Pleegouders in Lansingerland

In Lansingerland zetten zo’n 60 pleegouders zich dagelijks in om kinderen, die voor kortere of langere tijd niet thuis kunnen wonen, een veilige plek te bieden. Wethouder Titia Cnossen bracht vorige week een bezoek aan één van deze pleegouders: “Wat fijn om over de positieve ervaringen te horen binnen dit gezin met drie pleegkinderen. Hoe mooi is om te zien en van de kinderen te horen dat zij zich hier thuis voelen en het fijn hebben met elkaar. Als wethouder Jeugd vind ik het enorm belangrijk dat we alle kinderen gelijke kansen kunnen bieden om in een stabiele leefomgeving op te groeien en talenten te kunnen ontwikkelen. Door de Week van de Pleegzorg hoop ik dat we weer wat extra mensen enthousiast hebben gemaakt om het pleegouderschap te overwegen.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat het inhoudt om pleegouder te worden, neem dan contact op met één van de pleegzorgorganisaties in de regio Rijnmond. Kijkt u daarvoor op de website van Pleegzorg Rijnmond. U kunt bijvoorbeeld bij één of meerdere pleegzorgaanbieders een informatiepakket opvragen of u kunt zich aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst.

Meer nieuws

Snoeiafval gratis aan huis opgehaald

Feestelijke eerste paal Casa Cadanza

Gevolgen Spreidingswet voor Lansingerland