Meer dan 70 nieuwkomers en hun gezin kregen de Nederlandse nationaliteit

Dit nieuwsbericht is verlopen.
23 december 2021, 12.00 uur

Op 15 december was het nationale naturalisatiedag. Alle gemeenten organiseren op deze dag een feestelijke naturalisatieceremonie voor inwoners die het Nederlandschap hebben aangevraagd. Burgemeester Pieter van de Stadt verwelkomde tijdens de ceremonie meer dan 70 nieuwe Nederlanders, al dan niet met hun gezin. Vanwege de coronamaatregelen werd de bijeenkomst online gehouden.

De naturalisatieceremonie is de laatste stap van het traject dat men doorloopt om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Tijdens de ceremonie schonk de burgemeester aandacht aan de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Ook stond hij stil bij de rechten (bijvoorbeeld stemrecht) en plichten (bijvoorbeeld voldoende ingeburgerd zijn) die bij het Nederlanderschap horen.

Samen maken we de samenleving

“Vele nieuwe Nederlanders komen vanuit de gehele wereld naar ons land. Dit keer zijn er meer dan 70 gezinnen aanwezig die afkomstig zijn uit maar liefst 27 landen. De grootste groep daarvan komt uit Syrië. Ieder van u heeft zijn of haar eigen redenen gehad om naar Nederland te komen: liefde, noodlot, geluk of wat ook. Het doet er vandaag even niet zo toe, want het belangrijkste van vandaag is dat wij stilstaan bij het feit dat u officieel Nederlander bent geworden, en wel Nederlander in Lansingerland. Iedereen is waardevol en kan wat betekenen voor anderen. Iedereen is nodig. Want alleen samen maken we onze samenleving.”, aldus burgemeester Van de Stadt in zijn toespraak.

Verklaring van verbondenheid

Iedereen die Nederlander wil worden moet bij de naturalisatieceremonie een verklaring van verbondenheid afleggen. Vanwege corona hadden de nieuwe Nederlanders deze verklaring eerder al individueel afgelegd bij de afdeling Burgerlijke Stand op het gemeentehuis.   

Meer nieuws

Fotocabine momenteel niet in gebruik