Lesprogramma Hackshield tegen cybercriminaliteit!

8 november 2022, 08:11 uur

Kinderen brengen steeds meer tijd online door. Dit brengt naast kansen ook gevaren met zich mee. Zij zijn namelijk een makkelijke prooi voor cybercriminelen. Tot nu! Want het lesprogramma HackShield brengt hier verandering in!

Hackshield

Hackshield is een game ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Via Hackshield ontdekken de kinderen spelenderwijs alles wat met het internet te maken heeft. Met een spannende game worden zij opgeleid tot échte Cyber Agents, die ‘garant staan’ voor een digitaal veilige wereld. Zo weten zij niet alleen zichzelf, maar ook hun ouders en grootouders te beschermen tegen online gevaar.

Cybercriminaliteit

Veiligheid is erg belangrijk voor de gemeente. Niet alleen verkeersveiligheid, politie-inzet of dat de brandweer of ambulance op tijd komt, maar ook het voorkomen van cybercriminaliteit. Bewustwording en informatie zorgt ervoor dat kinderen gevaren herkennen en verstandige keuzes kunnen maken.

Ouders/opvoeders en scholen spelen een belangrijke rol in deze bewustwording bij kinderen. Door het bespreekbaar maken, informatie te geven en praktijkvoorbeelden te delen. Het is goed om kinderen te informeren over wat er speelt in de samenleving en hoe ze de verleidingen herkennen en ermee om kunnen gaan.

Mee doen?

Gaat u samen met ons de strijd aan tegen cybercriminaliteit? Meld uw kind dan aan voor deze leerzame game via Join Hackshield.

Hackshield in de Klas

Naast de individuele game is Hackshield ook vanaf half november in de klas beschikbaar. In acht klassenquests worden de thema’s internet, data, online grenzen, desinformatie, phishing, geldezels, auteursrechten en foto’s delen behandeld.

‘HackShield in de Klas’ stimuleert leerlingen om het heft in eigen hand te nemen en zorgt ervoor dat leerlingen op een leuke educatieve manier kennis opdoen en gemotiveerd raken om zichzelf en hun omgeving te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Meer weten over HackShield in de Klas? Neem dan een kijkje op de website van Hackshield.