Leefgeld voor vluchtelingen uit Oekraïne

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 april 2022, 09.00 uur

Vanaf 1 april 2022 hebben gevluchte Oekraïners die ingeschreven staan in een Nederlandse gemeente recht op een maandelijks bedrag aan leefgeld en een toelage. De rijksoverheid heeft de gemeente gevraagd om dit uit te betalen.

Wanneer heeft een vluchteling uit Oekraïne recht op leefgeld?

  1. Elk persoon die leefgeld wil ontvangen moet zijn ingeschreven in de gemeente Lansingerland.
  2. Elk persoon heeft een Burgerservicenummer nodig.
  3. Elk persoon moet zich kunnen identificeren.

Per huishouden heeft u een bankrekening nodig om het geld te ontvangen. Indien u deze niet heeft kunt u een prepaid moneycard van ons krijgen.

U moet een aanvraagformulier invullen om leefgeld te ontvangen

U moet een aanmeldingsformulier invullen op het gemeentehuis. Wij controleren uw gegevens en kijken of u recht heeft op het leefgeld en de toelage. Ook maken wij een kopie van uw paspoort en bankpas. U kunt hiervoor langskomen op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond tot 19.00 uur.

Na goedkeuring ontvangt u leefgeld van € 260 per persoon per maand

Dit bedrag is gelijk voor volwassenen en kinderen. U kunt hier bijvoorbeeld eten, kleding en andere persoonlijke spullen van kopen.

Daarnaast ontvangt u een toelage per persoon per maand. Dit bedrag verschilt voor volwassen en kinderen. Volwassenen ontvangen € 215 per maand extra en kinderen € 55 per maand. U kunt dit geld gebruiken voor bijvoorbeeld openbaar vervoer, familiebezoek of sport. Ook kunt u het geld gebruiken om bij te dragen aan de kosten van het gasthuishouden, maar dit is niet verplicht.

Nog vragen?

Bel ons op (010) 800 4000.

Meer nieuws

Verkeerstellingen

Uitnodiging bewonersavond over veiligheid

Berkel Centrum bruist!