Lansingerland zet volgende stap in Gouden Buurten: 150 nieuwe woningen in Gouden Singel

30 juni 2021, 15:37 uur

Wethouder Jan-Willem van den Beukel heeft woensdag 29 juni getekend voor de realisatie van nog eens 151 nieuwe woningen in het gebied Westpolder Bolwerk. Hij deed dit samen met directeur projecten Leonore Reijnen van AMVEST en directeur Jacco Nieuwstraten van Kavel Vastgoed die tekenen namens Ontwikkelcombinatie Westpolder/Bolwerk.

In totaal komen er in het hele gebied Westpolder Bolwerk ( ‘Gouden Buurten’) gefaseerd zo’n 3.000 woningen, plus een volledig nieuwe infrastructuur en voorzieningen voor de nieuwe bewoners. Al sinds de vaststelling van het Masterplan werken gemeente en ontwikkelaars nauw samen in zogenaamde deelplanontwikkelingen. Ieder deelplan heeft een eigen karakter.

Voor de Gouden Singel – het voorlaatste en nieuwe deelplan – grijpen de bedenkers en bouwers terug op de bestaande, oude polderstructuren. Precies wat de Lansingerland voor ogen heeft: wijken en buurten met een dorps karakter, wat past bij de ambitie van deze gemeente, onderstreept wethouder Van den Beukel. “We hebben de plicht en de opdracht om nieuwe woningen te bouwen. Die opgave markeren we vandaag met onze handtekeningen.” De Gouden Singel kent een heel eigen bijzonderheid: de wijk grenst direct aan park Randbolwerk. Dit park wordt bovendien de verbinding tussen Gouden Podium en Gouden Singel. Ondertekenaars Reijnen en Nieuwstraten kijken namens de ontwikkelcombinatie met tevredenheid naar de nog te bouwen wijk. “Deze Gouden Singel is een plan waar vooraf goed over is nagedacht. We hebben de lat hoog gelegd, met veel ambitie en het is een wijk geworden waar de nieuwe bewoners jarenlang en met heel veel plezier kunnen wonen.”

De Gouden Singel krijgt eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen met elk een eigen herkenbare identiteit. Typerend voor de Gouden Buurten is de prominente aanwezigheid van water en de mogelijkheid ‘je eigen woning  te beschrijven’ door middel van de kleur van de baksteen en de  kleur van de dakpannen. . De prijzen van woningen zijn vanaf ca. € 450.000,-. De verkoop start naar verwachting einde dit jaar.

Meer lezen? Klik op de website van Gouden Buurten.