Lansingerland vraagt aandacht voor duurzame doelen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
16 september 2022, 11:45 uur

Gemeente Lansingerland heeft in 2020 Sustainable Development Goals (SDG), ook wel de duurzame doelen van de Verenigde Naties, onderstreept. Om daar extra aandacht voor te vragen wordt in september door de aangesloten gemeenten de Global Goals vlag gehesen. Dit jaar hijst Michiel Muis, wethouder duurzaamheid, op dinsdag 20 september om 9.00 uur de vlag voor het gemeentehuis.

Duurzame doelen

Bij deze duurzame doelen gaat het niet alleen om de bekende duurzaamheidsthema’s als energie en klimaat, maar ook om aanpak van armoede, schoon drinkwater en gelijke kansen. Als gemeente werken wij dagelijks aan het realiseren van deze doelen. Op 20 september hijst onze wethouder Duurzaamheid de SDG-vlag om hier meer aandacht voor te vragen.

“De SDG-doelen onderstrepen waar we voor staan,” benadrukt wethouder Muis. “Haalbare en betaalbare energie voor iedereen, een groene en gezonde leefomgeving. Geen honger meer in de wereld. We proberen ook op kleine schaal bij te dragen aan deze doelen. Zo kan het onderzoek dat samen met Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen (Bleiswijk) in onze kassen wordt gedaan, een stap zijn om de honger in de wereld aan te pakken.”

Horti Science District

Wereldwijd staan we voor de grote opgaven om genoeg voedsel te produceren voor iedereen en tevens de omgeving te vergroenen en te verduurzamen. Het Lansingerlands tuinbouwcluster, beter bekend als Horti Science District, ontwikkelt samen met WUR Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen (Bleiswijk) kennis, methodieken en innovaties om ‘meer met minder’ te realiseren. Dus meer (en kwalitatief betere) groente en fruit op basis van minder grondstoffen en water!

Duurzaamheid

Ook wordt er al veel gedaan op het gebied van vergroening van de leefomgeving en de verbetering van de biodiversiteit. Zo is het maaibeleid aangepast en zijn we volop bezig met het ontwikkelen van een visie voor het klimaatadaptiever maken van Lansingerland. Tevens helpen wij samen met Nieuwe Lansinger Stroom (NLS) onze inwoners bij het verduurzamen van de woning. En zijn we in gesprek met 3B Wonen over het verduurzamen van de huurwoningen en de bestrijding van energiearmoede.

Duurzame tips

Vanaf maandag 19 september staat de Facebook– en Instagrampagina van de gemeente in het teken van de SDG-doelen. In deze week wordt er iedere dag een inspirerend voorbeeld of tip gedeeld om duurzamer te leven. Meer weten over duurzaamheid? Neem dan een kijkje op onze duurzaamheidspagina’s.